maritbet girişmaritbet
Konut kredileri yönetmeliğinde 2015 değişikliği!

Konut kredileri yönetmeliğinde 2015 değişikliği!

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni konut kredisi yönetmeliğinde dikkat çeken detay on iki punto kararı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı konut kredisi sözleşmeleriyle ilgili yeni yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Kredilerin usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelikle birlikte, bu aşamada tüketici ile satıcı arasında yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkması bekleniyor.

12 punto olacak

Yeni yönetmelikte yer alan maddelerden dikkat çeken bölümlerinden birisi ise, sözleşme öncesi hazırlanan bilgi formunun en az 12 punto büyüklüğe sahip karakterle yazılmış olması ve tüketiciye tüm detaylarıyla verilmesi gerekiyor.

Tüketiciden habersiz kredi sigortası yapılamayacak

Tüketicinin talebi olmadan kredi ile hiçbir sigorta işleminin yapılamayacağını belirten yönetmelik, erken ödemeler sonucunda sözleşmede yer alan indirimlerin yapılmasını mecbur kılıyor. Ayrıca tüketiciden talep edilecek her tutar, sözleşmenin eki olarak tüketiciye verilmek zorunda. Bu bilgilerin tüketiciye verildiğinin ispatı ise konut finansmanı kuruluşuna ait.

Kredili mevduat hesabı da yok

Tüketicinin açık bir talimatı olmadığı sürece konut finansmanı ile ilgili olarak kredili mevduat hesabının yapılamayacağını belirten yönetmelik, problemli birçok konuyu da ortadan kaldıracak.

İşte kilit maddelerden sacece birisi

'Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak ancak konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini ifa etmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi hâlinde kullanılabilir. Konut finansmanı kuruluşunun bu hakkını kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir'

2015'teki yeni konut kredisi yönetmeliği yayınlandı!

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredileri yönetmeliğinde 2015 değişikliği!
  • 28.05.2015 11:50

Konut kredileri yönetmeliğinde 2015 değişikliği!

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni konut kredisi yönetmeliğinde dikkat çeken detay ...