maritbet girişmaritbet
Türkiye Finans sukuktaki başarısını IFN’de anlattı!

Türkiye Finans sukuktaki başarısını IFN’de anlattı!

Türkiye’den düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracını gerçekleştiren Türkiye Finans, bu başarısını Islamic Finance News Road Show Türkiye’de panel katılımcıları ile paylaştı

Son iki yıldır katılım bankacılığı sektöründe en yüksek tutarlı Murabaha Sendikasyonu'na imza atan ve mayıs ayında T.C. Hazine'sinin geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye'den düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracını gerçekleştiren Türkiye Finans, bu başarısını Islamic Finance News Road Show Türkiye'de panel katılımcıları ile paylaştı. Faizsiz bankacılık ve finansman konularında yerli ve yabancı sektör profesyonellerini buluşturan toplantıda Türkiye Finans Finansal Kurumlar Müdürü Mehmet Fatih Bulac, Murabaha Sendikasyonu, Sukuk ihraçları ve ülke ekonomisine sağladığı katma değerler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, Islamic Finance News Road Show Türkiye (IFN) toplantısında imza attıkları Murabaha Sendikasyonları ve Sukuk ihraçları hakkında bilgi verdi. Toplantı 3 Eylül'de Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda düzenlendi. Yerli ve yabancı sektör profesyonellerini bir araya getiren toplantıda Türkiye Finans Finansal Kurumlar Müdürü Mehmet Fatih Bulac, Temel Eğilimler, Yılın En Önemli İşlemlerindeki Başarı Faktörleri konulu panele katıldı.

Son iki yıldır katılım bankacılığı sektöründe en yüksek tutarlı Murabaha Sendikasyonu'na imza attıklarını ve mayıs ayında gerçekleştirdikleri Sukuk ihracı ile T.C. Hazine'sinin geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye'den düzenlenen en büyük yurtdışı Sukuk ihracını gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Türkiye'de katılım bankaları konvansiyonel bankalara oranla daha hızlı büyüme sergiliyor. Bulunduğu coğrafya, sektörün büyüme hızı, çeşitli dış finansal hizmet sağlayıcılarının varlığı ve hükümetin gelişmekte olan sektörümüze verdiği destek, pazarı daha da hareketlendiriyor. Bu pazar şartlarında sektörümüzün öncü katılım bankası olarak iki yıldır en yüksek Murabaha Sendikasyonu'nu temin ediyoruz ve başarılı Sukuk ihraçları gerçekleştiriyoruz. Şimdi bu başarılarımızı ve başarılarımıza etki eden faktörleri sektör profesyonellerine aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Panelde konuşan Türkiye Finans Finansal Kurumlar Müdürü Mehmet Fatih Bulac da Murabaha Sendikasyonu'nun ve Sukuk ihracının detaylarını anlatarak “Haziran ayında 500 milyon dolarla katılım bankacılığı sektörünün en yüksek tutarlı uluslar arası Murabaha Sendikasyonu'nu aldık. Bir ay gibi kısa bir zamanda Murabaha Sendikasyonu için talep toplamayı başardık ve piyasaya çıktığımız rakamın iki katı kaynak sağladık. Bu yıl aldığımız sendikasyon kredisine, Türk ekonomisi ve Türkiye Finans'a güvenerek, 28 banka katıldı. Uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Sukuk ihracımızda ise toplam 95 yatırımcı teklif verdi ve 1 milyar 900 milyon dolarlık talep toplandı. Bir başka deyişle, Türkiye Finans'ın Sukuk ihracına 5,4 kat fazla talep gelmiş oldu.

Murabaha Sendikasyonu ve Sukuk ihracı konusundaki deneyimlerimizi Islamic Finance News Road Show Türkiye'de anlatarak, özellikle yabancı yatırımcılara bankamızın istikrarlı büyümesi hakkında bilgi verdik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!
  • 30.05.2021 07:00

Yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER, pandemi koşulları nedeniyle kentlerde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği ...

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü
  • 07.12.2018 17:13

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü

Türkiye Finans, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri gecesinde "Avrupa'nın En İyi O ...

Türkiye Finans’ın yeni Genel Müdürlüğü ödül aldı
  • 13.11.2018 16:13

Türkiye Finans’ın yeni Genel Müdürlüğü ödül aldı

Türkiye Finans Katılım Bankası, Londra’da bu yıl 27’incisi düzenlenen European P ...

Konut alacaklara 'Peşin’den İndirimli Oran Gelir' kampanyası!
  • 25.09.2014 11:16

Konut alacaklara 'Peşin’den İndirimli Oran Gelir' kampanyası!

Türkiye Finans, Ramazan Bayramı’ndan sonra bu bayram da konut sahibi olmak istey ...

Türkiye Finans Çilingir Mortgage ile hayalinizdeki eve kavuşun
  • 19.09.2014 14:34

Türkiye Finans Çilingir Mortgage ile hayalinizdeki eve kavuşun

Emlak 2014 Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı 11 – 14 Eylül 20 ...

Türkiye Finans'tan 'Bayramı Yeni Evinizde Geçirin' kampanyası!
  • 21.07.2014 12:22

Türkiye Finans'tan 'Bayramı Yeni Evinizde Geçirin' kampanyası!

Türkiye Finans, kendi evine taşınmak isteyenleri ev sahibi yapmak için kampanyal ...