maritbet girişmaritbet
Kiptaş'tan İstanbul'a 2 bin 850 konut müjdesi!

Kiptaş'tan İstanbul'a 2 bin 850 konut müjdesi!

Kiptaş, Haziran ayındaki seçimlerden önce İstanbul'da 2 bin 850 konutu satışa açacak.

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Vaditepe'son son etabı Gölevleri'nde yaptığı açıklamayla İstanbul'a 2 bin 850 yeni konut müjdesi verdi. 2 bin 200'lük bölümü dar gelirlilere özel olacak olan evlerin 650'si ise memurlar için üretilecek projenin ilk etabını kapsayacak. Üstelik tüm konutlar, Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimlerden önce satışa açılacak.

İstanbul'da dar gelirliye ve memura özel proje

Geçtiğimiz yıl Hadımköy'de satışa açtıkları 1500 konuta 82 bin başvuru geldiğini söyleyen İsmet Yıldırım ‘Burada başvuruda bulunan kişilerin yüzde 2 şansı olmuştu. Sırada 2 bin 200 konutluk yeni bir projemiz var. Avrupa Yakası'nda inşa edeceğimiz projenin yeri ve tüm detaylarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklayacak' diye konuştu.

Fiyatlar 100 bin lira bandında seyredecek

Hayata geçirilecek projelerin sosyal konut kapsamında olacağını belirten Yıldırım 'Fiyatlar, Hadımköy'deki gibi 96 bin lira seviyelerinde olacak. Yaptığımız yüzde 10-15 lüks konutlardan kazandığımız parayla sosyal konut üretiyoruz. Kadir Topbaş'ın açıkladığı 10 bin konutluk projeye 1500 evle başladık. Sırada 2 bin 200'lük bölüm var. Önümüzdeki dönemde de yeni projelerimizi olacak. Memurlara özel projemiz de var. Avrupa Yakası'nda yer alacak olan o etapta fiyatlar 96 bin liranın üzerinde olacak. Sadece Avrupa değil Anadolu Yakası'nda da üretim yapacağız' diye konuştu.

Seçimden önce satışta

Dar gelirliler için yapılacak projeye başvuracak kişilerde ev sahibi olmama şartı arayacaklarını söyleyen İsmet Yıldırım ‘Hem memurlar için yapılacak 650 konutluk ilk etap, hem de dar gelirli vatandaşlar için yapılacak 2 bin 200 konut seçimlerden önce satışa sunulacak' açıklamasını yaptı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz