maritbet girişmaritbet
KİPTAŞ, İran'da konut yapacak

KİPTAŞ, İran'da konut yapacak

İstanbul Büyükşehir Başkanı Topbaş'ın İran ziyaretinde, KİPTAŞ'ın İran'da konut yapması kararlaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da KİPTAŞ'ın burada konut yapmasına kararı alındı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'a giden Topbaş, ziyarette Tahran Belediye Başkanı Galibaf'la görüştü. 

Görüşmede Kadir Topbaş'ı İran'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Galibaf, “Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 kilometre metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız" dedi. İstanbul'daki yatırımları yakından takip ettiklerini beliren Galibaf, "Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler…” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise İstanbul'da 150 kilometrelik metro inşatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirterek, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık” ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın da yer aldığı ziyarette, İstanbul ve Tahran'da gerçekleşen kültür ve turizm yatırımları da konuşuldu. Görüşmede KİPTAŞ'ın Tahran'da konut yatırımı yapmasını kararlaştırıldı.

Kadir Topbaş, ziyareti kapsamında makam arabasını kendisi kullanarak şehirdeki 300 dönümlük Yapay Göl, Mesire Alanı, Tabiat Köprüsü ve Uzay Bilim Müzesi'ni gezerek bilgiler aldı. Müzede yer alan İran'a düşen 18 kiloluk göktaşını ilgiyle inceleyen Topbaş'a, Uluslararası Tahran fuarı hakkında da bilgiler sunuldu.

Gezide İranlı meslektaşına İstanbul'da yapmayı planladıkları, dünyanın en büyük kongre ve fuar merkezi projesinden bahseden Topbaş, aile bireylerinin birlikte ziyaret edebileceği tarzda çeşitli fonksiyonlarla donatılacak merkezin, bu özelliğiyle de dünyada ilk olacağını kaydetti.

Kadir Topbaş, daha sonra Belediye Başkanı Galibaf'la, 435 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek dördüncü gökdeleni ve İran'ın başkenti Tahran'ın simgesi olan Milad Kulesi'ni gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...