maritbet girişmaritbet
Kiptaş, 20 yıl vadeli konut kampanyasına katıldı!

Kiptaş, 20 yıl vadeli konut kampanyasına katıldı!

Peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatının sunulduğu 650 konutun 550 tanesi Vaditepe Bahçeşehir'de, kalan bölümü ise Venezia Mega'da yer almakta.

Gayrimenkul sektörünün lokomotif kuruluşlarından Kiptaş, Güçlü Türkiye için Birlik Vakti kampanyasına katıldı ve elindeki son 650 konutu 20 vadeyle satışa açtı. Peşin alımlara yüzde 20'lik indirim fırsatının da sunulduğu kampanyayla ilgili olarak Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

15 bin konut üreteceğiz

“Kiptaş, alt gelir grubunun İstanbul'da ev sahibi olması için kurulmuş bir şirket. Bugüne kadar 75 bine yakın konut üretti Kiptaş. Bundan sonra ise bu dönemde 15 bin civarında konut hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İstanbul'un yeni konutlarından ziyade dönüşüme de ihtiyacı var. O anlamda da iki ciddi proje üzerinde çalışıyoruz”

Esenler'de İstanbul'un en büyük dönüşümünü yapacağız

“Esenler'i ciddi şekilde planlayıp dönüşümüne katkı yapacağımız bir proje üreteceğiz. İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak. Açıklamasını çok kısa süre içerisinde yapacağız. Deprem riskinden dolayı İstanbul'un dönüşüme çok ihtiyacı var. Bu sene ayrıca Süleymaniye Yenileme projesini hayata geçireceğiz. 8-9 yıldır çalışıyoruz, sonuna geldik diyebiliriz”

İnşaatın Türk ekonomisinde ciddi payı var

“Bir zamanlar Türkiye'de banka kredisi seçeneği konut almak isteyenler için yoktu. Biz Kiptaş olarak ilk kez kendi içimizde yıllar önce ev satıyorduk. Son yıllarda ise diğer ülkelerde olduğu gibi finans sistemleri devreye girdi, 5 yıl, 10 yıl vadeli konut satışları patlama yaptı. Ekonomi büyüyünce TOKİ devreye girdi ve bir anda 8 bin civarında konut üretti. Türkiye'nin kalkınmasında inşaatın ciddi bir yapılanması var”

Bugüne kadar 75 bin konut ürettik

“Tabi konut kredisi sisteminde 10 yıl vade, 20 yıla nasıl çıkar diye düşünüldü. Türkiye'de ev ve araba sahibi olmak vatandaş için önemli bir duygu. Bu nedenle burada ödeme sıkıntıları çok olmuyor. Kiptaş'ta 18 senedir görevdeyim. Ödenmeyen konut sayısı 75 bin tane en fazla 15 adettir. Burada o kişilere sürelerini uzattığımız dahi oldu. 20 yıl vade, vatandaşım ödemesini biraz daha kolaylaştırıcı bir sistem”

650 konutta 20 yıl vade, yüzde 20 indirim

“Emlak Konut GYO'nun da bir çok projesinde 20 yıl vade fırsatı var. Biz de bundan ilham aldık ve elimizdeki 650konutu kampanyayla satalım dedik. Vaditepe Bahçeşehir'de 550, Venezia mega'da ise 98 konutumuzu 5, 10, 20 yıl vadeyle satma kararı aldık. Tüm bunlara ek olarak peşin ödemelere yüzde 20 indirim imkanı da sunuyoruz”

Yeni fırsatlar sektör için önemli

“Torba Yasa'yla getirilen KDV oranlarında yabancıya ve yurtdışındaki Türklere önemli imkanlar sunuldu. Bir de noter harcı ve damga vergisi masrafı oluyordu, bunlarda kaldırıldı. Alıcılar tarafından bu seçim öncesinde önemli bir fırsat”

İstanbul'un ancak yüzde 22'sinde yapılanma yapılabilir

“İstanbul'un depremsel bir özelliği var ancak bu şehir durmaz. Dünyada İstanbul dışında 24 saat yaşayan bir şehir yok. O nedenle bu kent her zaman uçar. Bir dönem değer düşüyor gibi oluyor, hemen sonra rakamlar 10'a katlıyor. İstanbul'a ne kadar gayrimenkul yaparsanız yapın ancak yüzde 22'si dolar. 5 bin kilometrekare arsa ancak yüzde 22'ye plan yapılabilir, kalan bölüm su ve orman arazisi”

Zeytinburnu'nda yerinde dönüşüm yaptık

“Kentsel dönüşümün mantığı bir kez daha konuşulmalı, vatandaş katkılı paylar lazım. Uzun vadeli faizsiz kredilerle destekleyerek dönüşümün önü açılmalı, hane sayısı artmamalı. Kadıköy'de bir rant var, bir iki daireyle dönüşüm yapılabiliyor. Kiptaş Zeytinburnu'nda dönüşüm yaptık emsal 4,46'ydı, biz onu 3,40'a düşürdük. Orada hak sahibinin dairesinin metrekare bedeli dönüşümden önce 1000 liraydı, 100 metrekare dairesi 100 bin liraya denk geliyordu. Biz ona 75 metrekare daire verdik, bugün fiyatı 500 bin lira. Burada bir eşdeğerlik ilkesi var, bunu iyi anlatmamız gerekiyor. 25 metrekare az verdik belki ama 400 bin lira daha cebine fazla girdi. Üstelik otopark sahibi de oldu”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiptaş, 20 yıl vadeli konut kampanyasına katıldı!
  • 25.02.2017 10:08

Kiptaş, 20 yıl vadeli konut kampanyasına katıldı!

Peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatının sunulduğu 650 konutun 550 tanesi Vad ...