maritbet girişmaritbet
Yerinde kentsel dönüşüme...

Yerinde kentsel dönüşüme...

Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” kapsamındaki yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün ilçede “önce insan” yaklaşımıyla; vatandaşların güvenilir ve sağlam binalarda oturmalarına yönelik başlattığı çalışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İlçede yapılan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmalarının yeni bir örnek uygulaması Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün katılımıyla gerçekleştirildi. 
 
Karlıtepe Mahallesi'nde 13 dönüm arsa üzerine kurulu Eczacıbaşı Sitesi'nin “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” kapsamındaki yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri, müteahhit firma yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında kendileri için en uygun dönüşüm modelini uygulayan ve süreç hakkında Belediye'den teknik, hukuki destek alan mülk sahipleri, hem deprem riskinden kurtulmuş olacak, hem de Kartal'a yakışır bir projede yer almanın ayrıcalığını yaşayacak. 

Dönüşümün bir parçasıyız

Kartal'da bir ilke imza atarak dönüşümün mimarı olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıkım töreninde yaptığı konuşmada; “Artık Kartal'da dönüşüm halkın ve belediye çalışanlarının ortak iradesiyle, sivil toplum örgütlerinin ortak iradesiyle, dönüşümün önü kesilemeyecek kadar açılmıştır. Belediye Başkanına bu konuda biz nasıl dönüşürüz? Ne yaparız? gibi mesaj gelmiyorsa dönüşümün öncüsünün Kartal olduğunun somut belgesidir. Söyleyebileceğim en güzel şey,  dönüşümün her şeklinin Kartal'da uygulanmasıdır. Dönüşümde bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Hem Kartal'ı seviyoruz, hem Kartal bu yolda öncü oldu. Hepiniz böyle bir günde Eczacıbaşı sitesiyle mutluluğu paylaştığınız için teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum. Deprem Dönüşüm Müdürümüz Eczacıbaşı Sitesi'nin yıkımı hazır, uygunsanız bir tören yapabilir miyiz? dedi. Bu dönüşümün parçasıyız. Ama artık Kartalda biz müdahale etmeden belediye müdahale etmeden belediye insanlara nasıl yardımcı olabilirim düşüncesiyle yola çıkarak insanların önünü açmış. Dolayısıyla belediye çalışanlarıma da teşekkür ediyorum. Bizler yerel yönetici olarak şunu söylemek zorundayız. Gelenlere mevzuat uygun değil ama mevzuatı halka nasıl uygun hale getirebiliriz. Aksayan yerleri gerekirse millet meclisine kadar nasıl götürürüz. Bizim görevimiz halka nasıl yardımcı oluruz sorusunun cevabını bulmaktır. Hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu. 

Çatı sularının biriktirilmesi yönetmenliğe girdi

Çatı sularının depolanmasına yönelik önerisinin de altını çizen Başkan Altınok Öz, “Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bulunduğumuz bir toplantıda Milliyet web tv'nin programında onlara bir öneri de bulunmuştuk. Çatı sularını depolayalım diye. Şimdi proje ekibine sordum, çatı suları depolanıyor mu ? Ve pis su olarak havuz suyu olarak kullanılacak mı diye? Bunu da memnuniyetle öğrendim ki kullanılacak. Depolanan yağmur suyu klozette kullanılsa %30 su tasarrufu sağlanıyor. Yağmur suları sokaklarda sular seller gibi gideceğine kanalizasyon borularını dolduracağına depolayalım. Çünkü ecdadımız bunu yapmış. Kümbetleri görüyorsunuz, o kümbetler seneler önce yapıldı. O kış sularla doldu ertesi sene Kanuni Sultan Süleyman sefere giderken o suları askerin içme suyu olarak kullandı. Yani tarihimizde var olan bir şeyi yeniden keşfettiriyoruz. Diyoruz ki burada da kullanın. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki imar yönetmeliğinin 64 maddesine girdi bizde uygulamak zorundayız.” dedi.  
 
Yeni proje Sky Garden (Gökyüzü Bahçesi)  da biri 32 katlı, diğeri 20 katlı 2 blokta 365 daire ve 16 adet dubleks villa bulunacak. Ayrıca projede açılır-kapanır yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, çocuk oyun alanları, barbekü alanları gibi birçok sosyal tesis bulunduğu gibi, proje alanı içinde ibadet alanı da yer alacak. 
 
Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri ile yıkım işlemi gerçekleştirildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki konutların yüzde 34'ünde çürüme var!
  • 19.06.2021 14:27

Türkiye'deki konutların yüzde 34'ünde çürüme var!

Türkiye'deki konutların yüzde 34,7'sinde çatı sızdırması, duvarların nemlenmesi, ...

Villa kiralamada en popüler yerler Kaş, Fethiye, Bodrum oldu
  • 20.05.2021 17:26

Villa kiralamada en popüler yerler Kaş, Fethiye, Bodrum oldu

Türkiye'nin en büyük villa kiralama platformu TatildeKirala.com, 2021 yılının il ...

Gebze Center atölyeleri mart ayında da çok renkli!
  • 03.03.2021 11:51

Gebze Center atölyeleri mart ayında da çok renkli!

Gebze Center AVM, çocuk ve yetişkinler için düzenlediği gelenekselleşmiş atölye ...

Baymak Linyit Comfort, verim ve güven sağlıyor
  • 28.01.2021 10:41

Baymak Linyit Comfort, verim ve güven sağlıyor

Baymak, Linyit Comfort serisinde enerji tasarrufu ile kullanım konforunu birleşt ...

LG Dualcool klimalar ile kışın zahmetsizce ısının!
  • 08.01.2021 10:08

LG Dualcool klimalar ile kışın zahmetsizce ısının!

LG, kış aylarında evlerini ısıtırken, sağlıklı hava sağlamak isteyenlere LG DUAL ...

Çin'de bazı şehirlere yüz tanıma sistemiyle giriş yapılacak!
  • 07.12.2020 11:11

Çin'de bazı şehirlere yüz tanıma sistemiyle giriş yapılacak!

Ciangsu eyaletinin Nancing belediyesinin de emlak acentelerinden satış ofislerin ...