maritbet girişmaritbet
Uzundere'nin kentsel dönüşümü için geri sayım!

Uzundere'nin kentsel dönüşümü için geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de kentsel dönüşüm için "milat" olarak tanımlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçiriyor.

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı İzmir'in farklı noktalarında kentsel dönüşüm hazırlıkları yapan Büyükşehir Belediyesi, ilk temeli 17 Aralık ta Uzundere'de atacak. İzmir'deki "yerinde ve uzlaşmalı dönüşüm" modeli, Türkiye'de bu alandaki çalışmalarda milat" olacak. 

Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için 'milat' olarak tanımladığı Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçiriyor. Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle gerçekleştirilecek ilk kentsel dönüşüm projesinin temeli 17 Aralık'ta atılacak. 4 yıldır içerinde çalışılan; Karabağlar Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesinde uygulanacak projenin ilk etabında 313 konut ve işyeri yer alıyor. Uzundere Mahallesi'ndeki 280 konut ve 33 işyerini kapsayan ihaleyi Folkart Yapı kazanmıştı. 

SON BİNALAR DA YIKILIYOR 

9 bloktan oluşan iki adada temel atma töreni için hazırlıklar devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çalışmaları yerinde inceledi. Projeleri Belediye Yasası'na göre, yüzde 100 uzlaşı ile yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Kocaoğlu, "Uzundere'de uzlaşı kültürüyle hemşerilerimiz le anlaştık. Müteahhide karşı vatandaşımızla vatandaşa karşı da müteahhidin hakkım korumak için tapuları belediye olarak biz devraldık, ihaleye çıktık. Bu tamamı uzlaşı ile Türkiye'deki ilk kentsel donuşum örneği. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu örneğin ardından İzmir'de ve Türkiye'de uzlaşı ile donuşum adil bir şekilde hızlanacaktır" dedi.

SIRADA ÖRNEKKÖY'LE EGE MAHALLESİ VAR 

Kentsel dönüşüm örneğinde Belediye'nin tek kuruş kar amacı gütmediğini tek kazançlarının kentin güzelleşmesi ve yaşanabilir bir kent hedefi doğrultusundaki katkı olacağım vurgulayan Başkan Azız Kocaoğlu. "Projemizi özenle hazırladı* havaalanına, Fuar İzmir'e, Çeşme aksına yakın bir noktada Kentsel donuşum sonrası vatandaşlarımız evlerinin değerinin arttığını, kentsel dönüşümün yarar getirdiğini görecekler" dedi. Başkan Kocaoğlu. 18 hektarlık Örnekköy kentsel donuşum çalışmalarında yüzde 70 oranında uzlaşmaya vardıklarını. 7 hektarlık Ege Mahallesi kentsel donuşum projesi ile birlikte 2017'ran ıkına yarısında ihaleye çıkmayı planladıklarım da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor
  • 11.09.2020 15:52

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor

YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kat ...