maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Bursa'da!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Bursa'da!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Bursa-Yıldırım'da hayata geçiyor.

Tamamı 550 hektar alan üzerinde planlanan projenin ilk etabını gerçekleştiren Kıroğlu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ceyda İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı Murat Hamdi Kıroğlu, "Bu kentsel dönüşüm projesi hem hacim hem de barındırdığı ilkler açısından ülkemiz için çok önemli bir örnek teşkil ediyor." 

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı 55 hektar alanda brüt 1 milyon m2 inşaat alanından oluşuyor. 

İlk etapta yapımı devam eden bloklar sosyal konut olarak 3200 kişiden oluşan hak sahiplerine verilecek. Murat Hamdi Kıroğlu "Yeşil alanlar, otel, AVM, hastane, parklar, cami ve kısacası her şeyin olduğu, herkesin hak ettiği gibi yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz."

"SOSYAL KONUT STANDARDININ ÜZERİNDE BİR YAŞAM SUNUYORUZ" 

Yıldırım'ın bu bölgesi gelir düzeyi çok düşük olan bir muhit olduğu için burayı kalkındırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu projenin temeli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Ona layık bir proje hayata geçirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hem devletin hem belediyenin bize verdiği desteklere ek olarak biz de daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle fedakârlıklarda bulunarak herkesin hak ettiği yerde yaşaması için çaba gösteriyoruz. Türkiye'de kalıplaşmış bir sosyal konut standardı var. 

Biz Yıldırım'daki bu projede bu sosyal konut standardını yukarıya çektik. Merdivenlerde kullanılan mermerlerden çelik kapılara kadar her ayrıntıyı alışılagelmiş sosyal konut standartlarının üzerinde bir kalitede gerçekleştiriyoruz. 

Hatta bir planım daha var hayata geçirebilirsem, belki bazı evlerde beyaz eşyalarını dahi koymayı düşünüyoruz. Aslında tüm bunların temel amacı; herkesin hak ettiği yerlerde oturması. 

"BİZ ULAŞILMIŞIN AKSİNE ÖNCE YENİSİNİ YAPIYORUZ SONRA ESKİSİNİ YIKIYORUZ." 

Burada kentsel dönüşümde ilk olan bir uygulama daha var. Diğer kentsel dönüşüm projelerinde insanlar evden çıkıyorlar, kira yardımları yapılıyor ve inşaatın bitmesi bekleniyor. Bu projede ise biz değişim sistemi uyguluyoruz. 

Hiç kimsenin yerini yıkmadan blokları yapıyoruz, hak sahiplerini buraya taşıyoruz sonra yenilerini yapıyoruz. Burası bu özelliğiyle de Türkiye'de pilot uygulamanın olduğu bir yer. 

"15 OCAK'TA 130 DAİREYİ TELSİM EDİP, TAPULARINI VERECEĞİZ"        

Bu proje bittiğinde burası Bursa'nın gözbebeği olacak. Ayrıca bu projenin katma değeri hem Bursa'ya hem Türkiye'ye oldukça fazla olacak. 

Bu projede çalışan taşeronları ve çalışanları bu bölgeden almaya çalışıyoruz. Bölgeye istihdam olarak da katkımız oldukça fazla. 

Hayırlısıyla 15 Ocak'ta 130 dairenin tapu dağıtımını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 
Aynı anda 1200 konutluk yeni projenin, hastanenin ve alışveriş merkezinin temelini atarak bu tapu dağıtımını bir şölene dönüştürmeyi planlıyoruz. 

Şu anda bu dev projenin 10'da biri verilmiş durumda. 55 hektarda 1 milyon metrekarelik inşaat yapacağız ama geride kalan yaklaşık 500 hektarlık proje var. Projenin geride kalanına da talip olacağımızı ümit ediyorum. Eğer takdir görürülerse uzun zaman Bursa'da olmayı düşünüyoruz. 

Murat Hamdi Kıroğlu kimdir? 

- 1967 yılında Nevşehir'de doğdu. 
- İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu - Evli ve 3 çocuğu var - Genç yaşta iş hayatına atılan Murat Hamdi Kıroğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Kıroğlu Şirketler Grubu, Türkiye'de ve Miami'de kurulu bulunan 19 şirketi çatısı altında topluyor. 
- Bursa Yıldırım'da gerçekleştirilen bu proje için yurda kesin dönüş yapan Murat Hamdi Kıroğlu, iş ve sanat dünyasından çok sayıda ödüle layık görülen bir işadamı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!
  • 21.08.2013 16:30

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm 17 Ağustos 2013 tarihinde Başbaka ...

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Bursa'da!
  • 26.12.2014 16:42

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Bursa'da!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Bursa-Yıldırım'da hayata geçiyor. ...

Kentsel dönüşümde üçüncü adım 17 Ağustos’ta Bursa Yıldırım’da atılıyor!
  • 06.08.2013 10:52

Kentsel dönüşümde üçüncü adım 17 Ağustos’ta Bursa Yıldırım’da atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2B arazilerinin satışından bekledi ...

Ufuk Ay: Kentsel dönüşümden önce ulaşım master planı hazırlanmalı!
  • 30.12.2012 11:55

Ufuk Ay: Kentsel dönüşümden önce ulaşım master planı hazırlanmalı!

Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ufuk Ay, Büyükşehir Belediyesi’ni ...

Bursa’daki zemin sınıflama çalışması kentsel dönüşüme yön verecek!
  • 15.10.2012 14:20

Bursa’daki zemin sınıflama çalışması kentsel dönüşüme yön verecek!

Bursa´daki kentsel dönüşüm çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi´nin TÜBİTAK-MAM´la ...

Bursa Gemlik’te yapı stoğu güçleniyor!
  • 13.08.2012 10:59

Bursa Gemlik’te yapı stoğu güçleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Manastır bölgesinde çökme tehlikesi bulunan ...