maritbet girişmaritbet
TOKİ, İzmir’de kentsel dönüşüme Tire bölgesinde başlama kararı aldı!

TOKİ, İzmir’de kentsel dönüşüme Tire bölgesinde başlama kararı aldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin gibi metropol illerde sürdürdüğü kapsamlı kentsel dönüşüm projelerini uygulamayı sürdürüyor

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin gibi metropol illerde sürdürdüğü kapsamlı kentsel dönüşüm projelerini uygulamayı sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere İzmir'in 30 ilçesi içerisinde kentsel dönüşüm projesinde ana protokolü imzalayan ilk belediye Tire oldu. Protokol, TOKİ Başkanı Haluk Karabel ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından imzalandı.

Kesikbaş Mevkii, Müze, Batı Terminali, Aslanlı Çeşme, Hilal Sokak'ın bir bölümü, Ülkü Sokak, Sabunhane Caddesi ve son olarak tekrar Kesikbaş Mevkii'ne bağlanarak uygulanacak olan proje, toplamda 125 bin metrekarelik bir alanı içeriyor. 125 bin metrekarelik alanda yapılacak olan projede, mevcut alana bin 100 adet konut inşa edilecek. Çeşitli metrekarelerde inşa edilecek konutlarda, 110 metrekare ile 170 metrekare arası yüksek katlı 912 adet konut; dört katlı, 150 metrekare ile 180 metrekare arası 138 konut; dört katlı, 72 adet, 50 metrekare ile 60 metrekare arası dar gelirli konutu; 45 metrekare ile 140 metrekare arası 78 adet modern işyeri; 4 adet basketbol sahası, muhtelif büyüklüklerde 11 adet havuz, bin araçlık otopark alanı, altyapı ve yeşil alan düzenlemeleri ve 5 bin metrekarelik bir butik otel yer alacak.

Ana protokolün imzalanmasının ardından Eylül ayı içerisinde kentsel dönüşüm alanı içerisindeki hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak. Tire Belediyesi Kentsel Dönüşüm Masası kurarak, hak sahiplerini bilgilendirecek. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından TOKİ yapım ihalesine çıkarak ilk kazmayı vuracak.

Gelişmelerin iki yıldır sürdürdükleri çabalara bağlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İzmir'in 30 ilçesi arasında kentsel dönüşümle ilgili ana protokolü ilk imzalayan belediye olmaktan da mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Çiçek, "İlçemizde tarihi dokuyu bozmadan çağın gereksinimlerine cevap verebilecek ve aynı zamanda ilçemizin çehresini değiştirecek olan Kentsel dönüşüm projesinde çok önemli bir adım daha atarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ana protokolü imzaladık. 30 ilçe arasında ilk olarak ana protokolü imzalayan belediye biz olduk. Bu da bizim için gurur verici. Geçtiğimiz yıllardan bu yana bu proje üzerinde yoğun bir şekilde, gece gündüz demeden çalıştık. Daha işimiz bitmedi. Şimdi hak sahipleri ile görüşmeler yaparak, projemizi onlara anlatacağız. Amacımız ilçemizin tarihi dokusunu bozmadan halkımızın daha sağlıklı ve modern konutlarda oturmalarını sağlamak. Pilot bölge olarak Tire'nin batı girişini seçtik. Vatandaşlarımızdan yoğun talepler alıyoruz, 'Neden bizim mahalleden başlanmadı?' gibi söylemler oluyor. Bu projemizi tamamladıktan sonra, inşaallah ikinci bir projeyi daha hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Biz mazeret değil proje üretiyoruz. Amacımız gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Haber FX

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den İzmir Karaburun açıklaması!
  • 18.02.2022 12:12

TOKİ'den İzmir Karaburun açıklaması!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "İzmir'in Karaburun ilçesinde üst gelir g ...

TOKİ, İzmir'deki 93 adet arsayı satışa çıkardı!
  • 11.12.2021 09:52

TOKİ, İzmir'deki 93 adet arsayı satışa çıkardı!

Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre İzmir ...

TOKİ İzmir Karabağlar'daki 141 konut satışa çıkarıyor
  • 18.10.2021 09:58

TOKİ İzmir Karabağlar'daki 141 konut satışa çıkarıyor

İzmir Karabağlar Uzundere Mahallesinde İLBANK projesi kapsamında yaptırılan 141 ...

TOKİ, İzmir Karabağlar'da 285 konutu satışa sundu
  • 04.09.2021 10:52

TOKİ, İzmir Karabağlar'da 285 konutu satışa sundu

Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre TOKİ' ...

TOKİ'nin İzmir projesinde son durum
  • 14.03.2018 14:48

TOKİ'nin İzmir projesinde son durum

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir Çeşme'de inşa edilen kon ...

TOKİ'nin İzmir'de yapacağı yeni projesi!
  • 02.10.2017 16:24

TOKİ'nin İzmir'de yapacağı yeni projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir’in Kemalpaşa ...