maritbet girişmaritbet
Suudi iş adamları Ankara'daki dönüşüme talip!

Suudi iş adamları Ankara'daki dönüşüme talip!

Ankara’nın tarihi ve kültürel yapısıyla zengin olan ilçesi Ayaş'ta yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmasının bir kısmına Arap yatırımcılar talip oldu.

Arap iş adamlarının son gözdesi Ankara'nın tarihi ve kültürel yapısıyla zengin olan ilçesi Ayaş oldu. İlçenin tarihi meydanından başlayacak yenileme çalışmalarına, Suudi iş adamları da termal devremülk projesiyle dahil oldu. Rekan Ltd. Şti. Türkiye Temsilcisi Muhammet El Kattan başkanlığındaki heyet Ayaş'a gelerek, bir kısım tarihi konağın restorasyonu ve kaplıca suyu açısından zengin kaynaklara sahip olan ilçede termal devremülk tesis yapılması konusundaki planlarını Belediye Başkanı Taşan ile paylaştı. HT Ankara'ya bu temaslar hakkında bilgi veren Taşan, Ayaş'taki turizm potansiyelini ortaya çıkarma noktasında kararlı olduklarını söyledi. Taşan, şöyle devam etti: “Biz meydanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile anlaşmaya vardık. Bu arada Suudi kraliyet ailesinden bazı iş adamları bizimle irtibata geçip bu dönüşümünün turizm ayağına talip olduklarını belirtti. Ayaş'ın da tarihi yapısına uygun termal bir devremülk tesisin ve restoranların tasarlanacağı bir proje yapmak istiyorlar” diye konuştu.

EMLAKÇILARIN İLGİ GÖSTERDİĞİ BİR YER OLDU 

Meydan ve otel çalışmalarının şu an proje aşamasında olduğunu kaydeden Taşan, tarihi konakların bu değişim sürecinde fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti. “Biz göreve geldiğimizde konaklar 20 bin TL'ydi. Şu an 200 bin TL'ye kadar çıktı” diyen Taşan, “Şu anda tarihi yapılar dışındaki konutlar da 250 bin TL'den satışa sunuluyor. Bölge emlakçıların da yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir yer haline geldi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi iş adamları Ankara'daki dönüşüme talip!
  • 14.11.2015 15:18

Suudi iş adamları Ankara'daki dönüşüme talip!

Ankara’nın tarihi ve kültürel yapısıyla zengin olan ilçesi Ayaş'ta yürütülecek k ...