maritbet girişmaritbet
Sıfır konutlara ilgi çok, ikinci ele talep yok!

Sıfır konutlara ilgi çok, ikinci ele talep yok!

Murat Muratoğlu Sözcü Gazetesi'ndeki yazısında konut fiyatlarının yükselmediğini ve ikinci el konutlara talebin azaldığını ifade ediyor

 

Artık kesin kanaatimi getirdim. Konut fiyatları yükselmeyecek. Öncelikle ikinci el konutta talep neredeyse yok gibi.. O kadar çok konut arzı var ki, öncelik tabii ki yeni yapılan konutlarda. Bunun anlamı açık; eğer yatırım amaçlı, buraları çok prim yapacak tadında konut aldıysanız, artık uzun vadeli yatırımcısınız. Öyle ki şu an için rakipleriniz sıfır konutlar. Başa çıkmak çok zor. 
 
Halihazırda kiraların yükselmemesinden anlamanız gerekir. Sıfır konutlarda da, al bu kirazdan, kalmaz birazdan gazıyla ev satılmaya çalışılıyor. Şirketlerin, şimdi al 24 ay sonra öde, kira garantisi bizden, satamazsanız biz geri alınz, kiracı bulamazsanız biz oturur size kira öderiz, peşin verin balkon hediye edelim ya da yüzde 30 indirim yapalım kampanyalan doludizgin gidiyor. 
 
Kentsel dönüşüm 
 
Müteahhitler, babalarının haynna bu işi yapmadıklan gibi, siz de dayılannın oğlu olmadığınıza göre demek ki konuta talep çok azaldı, olanı kendine çekmeye çalışıyor. Sırf bu kadar da değil... Kentsel dönüşüm ve 2B arazilerinin satışlan da söz konusu. Kentsel dönüşüm adıyla yıkılan mahallelere koca koca apartmanlar dikilecek. Şimdi 50 ailenin oturduğu bölgede, yakında 350 ailenin oturabileceği yapılar boy gösterecek. Müteahhit kat ve metrekareyi iyice büyütecek. Bu ne demek? Eskiden oturan 50 aileye ver birer konut, geri kalan 300 daireyi sat... Tam anlamıyla arzın merkezine seyahat... Hem de talep yokken! 
 
Tüh be 2B
 
Ya 2B kanunu? Arsa fiyatlannı ucuzlatacak ve uzun bir süre için fiyatların yukan yönlü hareketlenmesine izin vermeyecek. Zaten sektör müthiş bir rekabet içerisinde... En yüksek maliyet artırıcı sebep olan arsa fiyatlannın düşmesi konut fiyatlarının da düşmesine sebep olacak. Bu aralar ısrarla pompalanan, Türkiye'de yabancıların gayrimenkul edinmesi var. İyi de yabancılar gidip de 3 oda bir salon almaz ki... Ya güneyde sahil şeridinde ev alır ya da Sevda Tepesi'nde... Diyeceğim o dur ki, ev bu saatten sonra yatırım için değil, ihtiyaç halinde alınır. İstisnalar kaideyi bozmaz. 
 
Monti: Yeni önlem paketleri yok
 
 İtalya'nın teknokrat Başbakanı Mario Monti, ekonomik krizin üstesinden gelmek için bütçe denkliğinin sağlaması ve gelirlerin artırılması gerektiğini söyledi. Ülkesini derinden etkileyen borç krizine karşı yeni önlem paketleri çıkarma niyetinde olmadıklarını söyleyen Monti, "Mali hedeflere ulaşmak için daha önce programlanan yoldayız. Krize karşı her şeyi kendi güçlerimizle, kendimiz yapmalıyız" dedi. 
 
Murat Muratoğlu / Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"
  • 10.10.2022 16:04

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"

Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Küçükçekmece, Pendik, Ümraniye, Karta ...

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...