maritbet girişmaritbet
Nevşehir'de Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor

Nevşehir'de Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor

Nevşehir'in daha modern şehircilik kriterlerini ciddi manada ortaya koyacak Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşılıyor

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, Nevşehir'in Bekdik, Raşitbey, Kapucubaşı, Dere, Musapaşa, Tahtacami, Eskili, Kayacami, Memişbey, Camicedit, Camiatik ve Cumhuriyet Mahallelerinde uygulanacak ve 2 bin 600 vatandaşın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki modern konutlarla yaşamlarını sürdürmeyi ve vatandaşların hali hazırda ikamet ettikleri yerleşim alanlarının da 2 ve 3 katlı modern binalarla önemli bir yerleşim alanı haline getirmeyi amaçlayan Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kısa süre sonra tamamlanacak.

Türkiye genelinde yerel yönetimler anlamında TOKİ'nin en önemli projelerinden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ,konut sahibi olmayı hak kazanan vatandaşlarımıza yönelik oluşturulacak yeni yaşam alanları 3 Etap halinde toplam 2 bin 600 konut, Ticaret Merkezi, 2 Cami, Sağlık Ocağı, Karakol binası, Kreş ve 32 derslikli ilköğretim okulunu kapsıyor.
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Nevşehir Belediyesi'ne ait toplam 300 bin metrekarelik bir alanı içeren yeni yaşam alanlarında inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
 
1. etap çalışmalarının büyük bir ölçüde tamamlandığı yeni yaşam alanlarında, 2. etap ve 3. etap inşaat çalışmalarının da bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Nevşehir'in 21. yüzyıla uygun şehircilik vizyonunun etkin bir şekilde tesis edilmesinin ana ilke olarak kabul edildiği proje,tüm dünya insanlarının kültürel turizm konumunda önemli bir ziyaret merkezi konumundaki Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir'in marka kent oluşumuna da önemli ivme kazandıracak.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı döneminde kendini en fazla heyecanlandıran Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Nevşehir'in öncelikli olarak çevre şehirleri ve sonrasında da Türkiye genelinde önemli bir konuma ulaşacağını belirterek "TOKİ tarafından ülkemiz genelinde oldukça farklı bir konumda ele alınan en önemli projelerinden birisi olarak bilinen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, bir dünya şehri olan Nevşehir'in en prestijli projelerinden biri olacaktır. Bu çalışmalarda bizlere her türlü yardım ve katkıyı sağlayan başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimizin saygıdeğer bakanlarına, Nevşehir Milletvekillerimiz sayın Rıdvan Köybaşı, sayın A.Erdal Feralan ve sayın Mahmut Dede'de tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. 12 mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın da bu projenin bir an önce tamamlanmasını çok istediklerini biliyorum.
 
En kısa zamanda yeni konutlara taşınacak vatandaşlarımız bundan sonraki yaşamlarını daha modern ortamda sürdürecekler. Ancak bu alandan taşınmak istemeyen vatandaşlarımızın da başımızın üzerinde yeri var, istedikleri anda hali hazırda oturdukları yerler üzerine TOKİ tarafından yaptırılacak konutlarda yaşamlarını sürdürebilecekler. Bu konuda kendilerine her türlü yardım ve desteği sağlamada kararlıyız. Bir kısım çevrelerin Nevşehir Kalesi ve çevresindeki tarihi dokunun da yıkılıp yok edileceği yönünde özellikle son günlerde dillendirdikleri ifadeler ise kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.
Bu alanda Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da tescil işlemleri gerçekleştirilen 44 tarihi ve kültürel değer hiçbir şekilde yıkılmayacak, aksine bu alanların gelecek kuşaklara da aynı güzellik içerisinde bırakılması adına Nevşehir Belediyesi'nin üzerine hangi görev düşüyorsa bunlarda eksiksiz olarak yerine getirilecektir. Bu yönde de vatandaşlarımızın müsterih olmasını arzu ediyorum"dedi.
 
Kaynak: Sabak emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz