maritbet girişmaritbet
Melih Gökçek Ankara'ya boğaz müjdesi verdi

Melih Gökçek Ankara'ya boğaz müjdesi verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yerel seçim çalışmalarını başlatıyor

Melih Gökçek yerel seçim öncesi tanıtım projesi toplantısında projelerini açıkladı. Gökçek'in açıklamalarında "Seçim sürecinde bol keseden atanlar var, seçim kampanyalarını hizmet üretmek üzerine değil, karalamak üzerine kurmuşlar. Onların yaptığı tek bir şey var; yalan atmak, iftira atmak, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz hedef almak. Ben bugün Ankaramızı 2023 hedefine ulaştıracak yepyeni projelerimizden bahsedeceğim. Pek çok projemiz var, ama size bugün bazılarını açıklayacağım." dedi.

Melih Gökçek'in açıkladığı projelerden bazıları şöyle:
1. projemiz : Avrupa'nın en büyük parkı ANKA Park. Toplam 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Amacımız orayı 12 ay boyunca turizme açık tutmak. Alanda toplam 1200 tane küçüklü büyüklü oyuncak var, bu bir rekordur. içerisinde dinazor sinemaları, müzeleri bulunuyor. Savaşan Transformer'lar, 360 derece Ankara ve Türkiye sinemaları. Yeni Mahalle birinci duraktan itibaren ücretsiz ulaşım sağlıyoruz. İlk yıldan itibaren 5 milyon ziyaretçiti hedefliyoruz, hedef 10 milyon.

2. projemiz :  Ankara Boğazı... Ankara'ya deniz getirmek imkansız ancak artık Ankara'nın da boğazı olacak. İmrahor vadisinde 1.etapta yer alacak 11 bin metrekarelik dev alan... Ankara'nın imajına inanılmaz bir katkı sağlayacak. 5 senede bitmesini planlıyoruz.

3. proje : havaalanı metro projesi, Başbakan'ın Ankara'ya hediyesi olacak. Hedef önümüzdeki 5 yıl içerisinde bitirmek.

4. projemiz : teleferik otobüs projesi... Otobüs teleferikler karayollarının yetersizliği nedeniyle pek çok Avrupa ülkesinde var. Teleferik otobüsleri Adliye Sarayı'nın oraya yapamayı planlıyoruz. Bu şekilde trafik rahatlayacak.

5. projemiz : belediye başkanı olarak beni en çok heyecanlandıran projelerinden bir tanesi. Kuzey Ankara'ya Cumhuriyet tarihinin en mükemmel camisini ve kültürel merkezini yerleştiriyoruz. Cumhuriyet döneminin en iddialı camiisi olacak. 130 bin metrekare kapalı alanı olan camiinin ihalesi yapıldı, hafriyatı başladı.

6. büyük projemiz :  fuar alanı projesi... Halen uçakların fuar alanına girebileceği yolu bulunan toplam 50 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alanı olan bir fuar alanı... Hedefimiz 2014 yılında fuar alanını açmak.

7. proje :  İnanç ve Tarih müzesi projesi... 4 bölümden ulaşıyor, Ferman müzesi, tarih müzesi, bilim müzesi ve en önemli bölüm Kur'an mucizeleri müzesi. Ankara'ya yılda en az 3 milyon turist getirecek olan bu proje müthiş bir atılım olacak inşallah.

8. proje : termal su projeleri... Ankara'nın dört bir yanında termal su kaynaklarının kullanılmasını amaçlayan bir proje. Ankara termal turizmle taçlanacak.

9. proje : çok amaçlı kongre merkezi projesi... Yapılacak olan gösteri merkezi çok amaçlı olarak kullanılacak.

İhlassondakika.com 

Yorum Yaz