maritbet girişmaritbet
Mamak'ta TOKİ kurası çekildi

Mamak'ta TOKİ kurası çekildi

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Yeşil Vadi 1. Etap konutları kapsamında yapımı tamamlanan 244 konuttan, 232'si çekilen kuraların ardından sahiplerini buldu

Sözleşme imzalayan ilk 232 hak sahibinin evlerine kavuştuğu törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mamak Araplar Mahallesi Eserkent Konutları'nda düzenlenen törende konuşan Başkan Melih Gökçek, "Mamak Projesi ile ilgili çok şey söyledik ve çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. Ancak artık, bu proje de resmen başladı ve 232 kardeşimize anahtar teslim etmek için burada toplandık" dedi.
İlk etapta tamamlanan 244 konut için toplam 19 trilyon lira harcama yapıldığını belirten Başkan Gökçek, "Ancak bugün 232 konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Çünkü çeşitli şikayetler, haksızlıklar olmaması için zemin katları sizlere teslim etmeyeceğiz. Bu sayede de herkes gönül rahatlığıyla kuralarını çekebilecek" diye konuştu.
169 daireyi daha 11 Mart 2011 tarihinde ihale ettiklerini, bu ayın 16'sında da 255 dairenin daha ihalesi yapılacağını kaydeden Başkan Gökçek, "Yıl sonuna kadar da 1700 konutun ihalesini tamamlamış olmak istiyoruz. Ancak Sayın Başbakanımız da kentsel dönüşüm projelerine destek vereceğini açıkladı. Bu destekle beraber, umarım yıl sonunda 5 bin konutun ihalesini de gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Cazibe merkezi olacak

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile beraber bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Gökçek, "İnşa edilecek iş merkezleri, konutlar ve rekreasyon alanlarıyla bölgenin değeri kat ve kat artacaktır. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de alanı dolduran Mamaklılara seslenerek, "Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etap konularının kura çekimi için buradayız" dedi. "Şahsım ve Sizler adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Akgül, konutların tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından vatandaşların heyecanlı bekleyişleri arasında ilk kurayı çeken Başkan Gökçek'in kürsüye çağırdığı Zümrüt Duygu Şen'i temsilen babası, "A Blok 20" numaralı daireyi çekti. Vatandaşların alkışları arasında Başkan Gökçek'in kurasını çektiği Mustafa Aslanoğlu "C Blok 51" numara, İhsan Azaboğlu ise "B Blok 43" numaralı konutların sahibi oldu.
Kura çekimi sırasında duygu ve düşüncelerini dile getiren hak sahibi 64 yaşındaki Yaşar Er, çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu evlerde oturmak bizim gibi yaşlı vatandaşlar için de çok faydalı. Kömür taşımak gerçekten zor geliyordu" derken, 51 yaşındaki hak sahibi Emin Eylevler de Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmesini ilk aşamada imzaladığını ve evleri çok beğendiğini dile getirdi.

50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi

Kura çekiminin ardından 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan hak sahipleriyle yoğun yağmur altında bir araya gelen Başkan Gökçek, projenin bugüne kadar gecikmesinin nedenlerine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.
Projenin hızlı ilerleyebilmesi için bundan sonra yapılabilecekler hakkında da vatandaşlara farklı öneriler sunan Başkan Gökçek, Çankaya Belediyesi ve Çağdaş Başkentliler'in, defalarca mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi.
Başkan Gökçek, 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bulunduğu alanın, bazı yerlerinin yapılaşmaya müsait olmadığını bunun da haksızlıklara neden olabileceğini ifade ederek, bu konuda vatandaşlara iki farklı öneri sunabileceklerini söyledi.
Önerilerinin birin mevcut planda olduğu gibi, her konunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması olarak, ikinci konuyu da arsa sahiplerini belli adalarda toplanarak müteahhide vererek, inşa edilmesi olarak özetleyen Başkan Gökçek, "Bu konudaki düşüncelerinizi, size daha sonra dağıtacağımız anket formuna yazın. Biz de ona göre hareket edelim" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Gökçek, yoğun alkış arasında alandan ayrıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz