maritbet girişmaritbet
Maltepe'de bina yıkımı başarısızlıkla sonuçlandı

Maltepe'de bina yıkımı başarısızlıkla sonuçlandı

Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nil Caddesi Çağlayan Sokak’taki Demirli Sitesi’ndeki 11 katlı binanın patlayıcılarla yıkımı başarısız oldu.

Maltepe'de 15 yıl önce yapılan 6 blok 240 daireden oluşan sitedeki 11 katlı Orkide Blok'un patlayıcıyla yıkılacağı günler öncesinden duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak yıkımı takip edecekler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı da yer aldı.

ÇEVREDE ÖNLEM ALINDI

Yıkım saatinden önce Maltepe Belediyesi zabıta aracı mahallede dolaşarak "Demirli Sitesi Orkide blokta patlayıcı maddelerle yıkım yapılacağını önemli duyururuz" şeklinde yaptıkları anonsla mahalle sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

PATLAMA ANI

Saat 10.00'da sirenlerin çalmasının ardından patlayıcılar peş peşe ateşlendi. Patlamalara rağmen bina çökmedi. Sadece alttan 5 katı yıkıldı. Çevrede evi bulunan Eyüp Göçer, "Bina o kadar sağlam ki kulakları sağır eden patlama bile onu yerle bir edemedi" dedi. 

"BU BEKLENEN BİR SONUÇ DEĞİLDİ"

Patlatmayı yapan firmanın yetkilisi Mehmet Güler ise, "Bu beklenen bir sonuç değildi. Bugüne kadar yaptığımız 22 patlatmanın tamamı başarılı olmuştu ama bu başarılı bir sonuç değil. Bu da daha önceki patlatmalar gibi yerle bir olacaktı. Ama bu 200 tane delik ve birbirine bağlanan bir sistem var. Bunların arasında bir hata olmuş olabilir, bir aksilik olmuştur. Bu dünyanın her tarafında olabiliyor. Bu bina şu anda risk taşıyor yan yatmış durumda. İçinde bir gram bile patlayıcı kalmamıştır. Patlama gerçekleşmiştir. Fakat binanın bazı kolanlarında istenilen parçalanmayı sağlamadığı için 5 katının yıkıldığı 6 katının ayakta kaldığını görüyoruz. Geri kalanında makine ile yıkacağız" diye konuştu. Öte yandan uygulamalı Kontrollü patlatma yıkımı sırasında 120 kilogram dinamit/emülsiyon, 1780 kapsül ve 800 metre fitil kullanıldığı öğrenildi.

Milliyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe'de bina yıkımı başarısızlıkla sonuçlandı
  • 26.12.2015 15:03

Maltepe'de bina yıkımı başarısızlıkla sonuçlandı

Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nil Caddesi Çağlayan Sokak’taki Demirli Sitesi’nde ...