maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece Meydanı planlı bir şekilde dönüşecek!

Küçükçekmece Meydanı planlı bir şekilde dönüşecek!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Gölü çevresinde ikamet eden Fatih Mahallesi sakinleriyle biraraya gelerek, bölgede gerçekleştirilecek olan dönüşümü konuştu

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Gölü çevresinde ikamet eden Fatih Mahallesi sakinleriyle biraraya gelerek, bölgede gerçekleştirilecek olan dönüşümü konuştu.

6306 sayılı yasa kapsamında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun ve uygulama gereği, Küçükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi Küçükçekmece Meydanı ve çevresinin riskli alan ilan edilmesine ilişkin, mahalle sakinleriyle dönüşüm bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Avrasya Bir Vakfı'nda düzenlenen toplantıya, Başkan Yeniay'ın yanısıra Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, mahalle muhtarı Ahmet Yeşilyurt, Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar ve vatandaşlar katıldı.

'MEYDAN, CAZİBE NOKTASI HALİNE GELECEK'

Bölgenin dönüştürülmesine ilişkin plan proje ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Aziz Yeniay, toplantıda Küçükçekmece Meydan ve çevresi için hayata geçirmeyi düşündükleri dönüşüm planını vatandaşlara anlattı. 'Burada dönüşüm tamamlandıktan sonra tarihe imza düşmüş olacağız. ' diyerek, projeyi tanımlayan Yeniay, hedeflerinin yılda 1, 2 milyon insanın ziyarete geldiği, kafeler ve restaurantların, sergi salonlarının yer aldığı ayrıcalıklı bir merkez oluşturmak olduğunu dile getirdi. Yeniay, ' Türkiye'de ilk kez planlı bir kent merkezi olması açısından da önem arz edecek olan Küçükçekmece Meydanı, dönüşüm sonrası Mimar Sinan Köprüsü, Menekşe Deresi ve Çekmece gölüyle de değerli bir bölge haline gelecek.' diye konuştu.

BODRUM KATLARI AÇIK MÜZE YAPACAĞIZ'

Aziz Yeniay, bölgenin arkeolojik sit alanı olmasından doğan dezeavantajı da; tarihe zarar vermeden, gerekirse bodrum katlarını açık müze olarak dizayn ederek avantaja çevireceklerini; geçmiş'in tarihi kalıntılarından izler taşıyan Türkiye'nin konuşacağı bir merkez hedeflediklerini ifade etti.

'ASLOLAN, TEK YUMRUK OLMAK'

Küçükçekmece Meydan ve çevresinin riskli alan ilan edilmesinin vatandaş açısından bir şans olduğunu söyleyen Başkan Yeniay, ' Dönüşüm, vatandaşın malının elinden alınması demek değildir. Devletin, belediyelerin ve TOKİ'nin bu işten 1 kuruş karı olmayacak. Yasa zaten vatandaşı koruyor. Bu süreçte devlet vatandaşa; gerekli imtiyazı ve harç muafiyetini tanıyarak; kredi ve kira yardımını sağlıyor. Vatandaş nasıl isterse, dönüşüm öyle ilerleyecek. Bu noktada bizim görevimiz sadece koordinasyonu sağlamaktır. Bu şeffaf projeyi, vatandaşla elele tek yumruk olarak sürdürebilmemizdir aslolan. ' dedi.

VATANDAŞIN SORULARINI YANITLADI

Toplantıda vatandaşların konuyla ilgili sorularını da tek tek yanıtlayan Yeniay, Çekmece meydan ve çevresinde gerçekleştirilecek dönüşüm kapsamında 1 yıl içinde hukuksal planlama sürecini tamamlamayı hedeflediklerini dile getirerek, vatandaşla anlaşmaya vardıktan sonra, ortalama 36 ay içerisinde burada dönüşümün tamamlanacağını belirtti.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Yeşilyurt'ta Başkan Yeniay'a teşekkür ederek, dönüşüm sürecinde gerekli destekleri vereceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!
  • 24.10.2022 16:51

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesinin ardından bi ...

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü
  • 24.10.2022 10:06

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesi sonucu, bitişi ...

Cennet Koru Evleri'nin tanıtım filmi yayında!
  • 03.01.2015 17:05

Cennet Koru Evleri'nin tanıtım filmi yayında!

Keleşoğlu'nun Küçükçekmece Soğuksu'daki Cennet Koru projesine ait tanıtım filmin ...

AZİZ YENİAY RÖPORTAJ
  • 24.12.2011 12:28

AZİZ YENİAY RÖPORTAJ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları v ...

Emlak Konut Bizim Mahalle şantiyesinden son görüntüler
  • 21.01.2021 09:41

Emlak Konut Bizim Mahalle şantiyesinden son görüntüler

Emlak Konut GYO tarafından Küçükçekmece'de hayata geçirilen Bizim Mahalle projes ...

Bizim Mahalle şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.11.2020 10:28

Bizim Mahalle şantiyesi havadan görüntülendi!

Emlak Konut GYO tarafından Küçükçekmece'de inşa edilen Bizim Mahalle projesi inş ...