maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümle Okmeydanı'ndaki 15 yıllık kiracıya ev sahibi olma fırsatı sunulacak!

Kentsel dönüşümle Okmeydanı'ndaki 15 yıllık kiracıya ev sahibi olma fırsatı sunulacak!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan Okmeydanı’na iki önemli müjde; “Eğer vatandaş isterse kentsel dönüşümde herkesin dairesine daire verilecek. Üstelik hiçbir ek ödeme yapılmayacak. Kiracılarsa uzun vadeli ucuz fiyata konut sahibi olacak”

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm müjdesi! Kiracılar uzun vadelerle ev sahibi olacak!

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan Okmeydanı'na iki önemli müjde;  “Eğer vatandaş isterse kentsel dönüşümde herkesin dairesine daire verilecek. Üstelik hiçbir ek ödeme yapılmayacak. Kiracılarsa uzun vadeli ucuz fiyata konut sahibi olacak”

Okmeydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yapılan çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Okmeydanı sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Demircan, vatandaşların tapu ve kentsel dönüşümle ilgili sorularını cevapladı. Beyoğlu ve Okmeydanı'nda güçlü bir geleceğin oluşması için tapu sorununun en önemli engel olduğunu söyleyen Demircan, “Okmeydanı'nda bulunan 6 bin binanın hiçbirisinin resmi kaydı yoktu. 50 – 60 yıl önce Anadolu'dan gelip Okmeydanı'na gecekondularını kuran ve bütün gelecek umutlarını buraya bağlayan 80 bin kişinin tapusu yoktu. Vakıf arazisi olan Okmeydanı'nda gereken yasal düzenlemeler yapılarak herkesin kendi arazisine sahip olmasının önü açıldı. Şimdi Okmeydanı'nda bulunan 6 bin bağımsız bölüm için imar hakkı garantiye alınmış tapular dağıtılıyor” dedi.

Kentsel dönüşümde Okmeydanı sakinlerine büyük müjde

50 yıllık çarpık yapılaşma dolayısıyla Okmeydanı'nda park, hastane, okul, ibadethane gibi sosyal mekanların çok az bulunduğunu söyleyen Demircan, bu semtte yaşayan 80 bin kişinin daha iyi koşullarda yaşamayı hak ettiğini vurguladı. Tapuların dağıtılmasının ardından eğer vatandaşlar talep ederse kentsel dönüşüm başlatacaklarını söyleyen Demircan, “Yaptığımız planlamayla Okmeydanı, İstanbul'un en gözde semti olacak. Burada bulunan 25 bin bağımsız bölüm için hiç kimseden ek ödeme almadan daireye daire verilecek. Okmeydanı'nda herkes gecekondularda oturuyorken, kentsel dönüşüm tamamlandıktan sonra son derece modern evlere sahip olacak” diye konuştu.

Yapılan planlamada okullar, parklar, semt konakları, hastaneler, ibadethaneler, üniversite ve işyerlerinin de bulunduğunu belirten Demircan, “Yeni Okmeydanı, bizim mahalle kültürümüzü geleceğe taşıyan bir anlayışla imar edilecek. Biz beton yığınları kurmayacağız. Semtte yaşayan herkesin daha fazla mutlu olması için mahalleleri yaşatmaya devam edeceğiz. Kurulacak sosyal yaşam alanlarıyla daha paylaşımcı ve daha güvenli bir yaşama kapı aralayacağız” dedi.

Kiracılar avantajlı konut sahibi olacak

Kentsel dönüşüm sırasında vatandaşlara kira yardımı yapılacağını da anlatan Demircan, uzun yıllardır Okmeydanı'nda oturan kiracılara büyük müjdeyi verdi; “Okmeydanı'nda en az 15 yıl kiracı olarak oturanlara da uzun vadeli, kira öder gibi konut sahibi olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüme başladığımızda bu konuda da çalışma yapacağız”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!
  • 17.09.2020 12:06

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin detaylar düzenlenen Proje Bilgilendirme To ...

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı
  • 30.10.2019 14:30

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı

Depreme karşı yenilenen ve sismik izolatör sistemleri sayesinde deprem anında bi ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor
  • 22.09.2020 09:33

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor

İstanbul Üsküdar'da bulunan Çamlıca Tepesi'ndeki eski anten vericilerin sökümüne ...

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi
  • 31.08.2020 09:26

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bah ...

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”
  • 16.08.2020 15:10

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları il ...