maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümde başarının sırrı: Gönüllülük!

Kentsel dönüşümde başarının sırrı: Gönüllülük!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir dönüşümlerinin vatandaşın gönüllüğü ölçüsünde başarıya ulaşabileceğini söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir dönüşümlerinin vatandaşın gönüllüğü ölçüsünde başarıya ulaşabileceğini söyledi. Bayraktar, Trabzon'un Pelitli beldesinde bir otelde düzenlenen, 364 konutluk kentsel dönüşüm projesinin kura çekim törenine katıldı. Törende AK Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, kamu kurumlarının yöneticileri ve hak sahibi vatandaşlar da hazır bulundu.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada devletin vatandaş için var olduğunu belirterek, “Eğer devlet, vatandaşın memnuniyeti kazanabiliyorsa ne mutlu. Biz bunun için varız, bunun için olmalıyız. Vatandaşın rızasını, gönüllülüğünü, memnuniyetini mutlaka temin etmeliyiz.” dedi. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da konut üretimi ve şehir dönüşümü faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Bayraktar, bunları devam ettirmek gerektiğini altını çizerek, “Tabii bu, vatandaşın gönüllüğü ölçüsünde başarıla ulaşır. Eğer vatandaş kentsel dönüşümde bu işi sahiplenmezse yürümez.” ifadelerini kullandı. Hak sahibi bazı vatandaşların mağdur olduklarına dair sözlerini de dinleyen Bayraktar, şöyle devam etti: “Buradaki arkadaşlar düşünce olarak haklı, herkes haklı ama devlet bakımından da bu iş zor. Şimdi sahilde imar düşecek, 6.50'ye düşecek, yani öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil. Mahkemelerin, bilirkişilerin verdiği kararlar sizleri üzdü, biz onları telafi edeceğiz. Biz vatandaşımızı mağdur etmeyiz.” Hak sahiplerine verilecek konutların fiyatlarında yüzde 10 ilave indirim yapılacağını da duyuran Bakan Bayraktar, TOKİ yönetimiyle bu konuda karar aldıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olurunun ardından 15 gün içerisinde kesinleşeceğini kaydetti.

Daha sonra söz alan bazı hak sahipleri ise binaları kamulaştırılırken mağdur edildiklerini, yeni konut fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun sorumlusu olarak gördükleri Başkan Kayıkçı da tepkilerini dile getirdi. Yüzde 10 indirim ve sıkıntılarla ilgileneceği sözü için Bakan Bayraktar'a teşekkür eden vatandaşlar, indirim kararı kesinleşene kadar kura çekiminin ertelenmesini talep etti. Bayraktar'ın verdiği sözler ve Başkan Gümrükçüoğlu'nun çabalarına rağmen bazı hak sahipleri, kura çekiminin bugün yapılmasını istemedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, kura çekiminin iptal edildiğini açıklayarak şöyle konuştu: “Siz ne diyorsanız onu yapacağız. Bu verdiğim fiyatlar geçerli değil, yüzde 10 indirim de geçerli değil. Kurayı da iptal ediyoruz. Kuraları ne zaman isterseniz o zaman çekeriz. İsterseniz kentsel dönüşümü de iptal ederiz. Siz ne diyorsanız onu yapacağız. Biz size tâbiyiz.” dedi.

Focus Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...