maritbet girişmaritbet
Kartal'da depreme karşı yerinde dönüşüm çalışması başlatıldı

Kartal'da depreme karşı yerinde dönüşüm çalışması başlatıldı

Kartal Belediyesi, oluşabilecek doğal afetlere karşı vatandaşların can güvenliği için ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çalışması başlattı

Kartal Belediyesi, oluşabilecek doğal afetlere karşı vatandaşların can güvenliği için ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm' çalışması başlattı. Karlıktepe Mahallesi Soğanlık Caddesi'nde bulunan 11 parsellik alandaki evler gerçekleştirilen törenle yıkıldı. Kartal Belediyesi, ilçede çarpık kentleşmeyi önlemek ve vatandaşların daha güvenilir konutlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm' çalışmasını başlattı. Kartal-Karlıktepe Mahallesi Soğanlık Caddesi'nde bulunan ve 11 parselden oluşan eski yapı binalar, düzenlenen törenle yıkıldı.

Yıkım törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de dönüşümle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Öz, “11 parselin bir araya geldiği, birleşerek emsal artışını sağlayarak yaptıkları bir dönüşüm çalışması oldu. Vatandaşlar kendi istekleriyle evlerini yıktırdı. Aynı zamanda iki müteahhit de işbirliği yaparak çalışmalara başladı” dedi.

Yıkım sonrası 80 dairelik konut projesi kapsamında 3 blokun oluşacağını söyleyen müteahhit Abdulnadi Şahin, “Burada arsa sahipleri ile birlikte güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Bugün de kazmayı vurmak nasip oldu. Şimdilik 18 ay içinde vatandaşlarımıza evlerini teslim etmeyi planlıyoruz ancak 24 aya kadar da bu süre uzayabilir” diye konuştu.Şahin, dönüşüm kapsamında yapılacak olan evlerin içinde yaşam alanlarının, sosyal aktivitelerin, geniş yeşil alanların ve çocuk parkları gibi alanların olacağını söyledi.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!
  • 16.04.2018 16:15

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!

Destek Group tarafından Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Heran İ ...

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!
  • 10.02.2015 11:40

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki kentsel dönüşümü mikrofonumuza a ...

İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal toplantısından kareler!
  • 01.10.2013 15:45

İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal toplantısından kareler!

"İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal" toplantısından özel görüntüler ve konuşmaları ...