maritbet girişmaritbet
İzmir’in Yıldırım Projeleri yakında açıklanacak

İzmir’in Yıldırım Projeleri yakında açıklanacak

İzmir’e yapılacak bütün projeler ekonomik yapıya katkı sağlayacak

İzmir'in plakasına atfen “35 İzmir 35 proje” sloganıyla bilinen Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Ankara, Antalya ve İstanbul otoyolları, yüksek hızlı tren hatları, Kuzey Ege limanı gibi toplam bedeli 60 milyar TL'yi bulan projelerin birçoğunu bakanlığı döneminde başlatan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hangi projelerle seçim meydanlarına çıkacağı soru işareti oluşturuyor.  Bunların yanında merak edilen bir soru daha var, Binali Yıldırım'ın İzmir projelerini kimler hazırlıyor? 11 yıllık bakanlığı boyunca icraatları ile öne çıkan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı sonrası İzmir için hangi projeleri vitrine çıkaracağı merak konusu oldu. Kulislerden sızan bilgiler İzmir Milletvekilliği süreci başlangıcından bu yana yapılan çalışmaların ölçeğinin büyütülerek yeniden yapılandırıldığı yönünde. Özellikle adaylık için ismi kamuoyuna düştüğünden beri sır gibi saklanan özel bir ekip kuruldu. Bu ekip öncelikle sorunları analitik bir biçimde tespit etti. Özel anket çalışmaları ile oluşan bilgiler ışığında bir çözüm ekibi göreve başladı. 

Yapısal, ekonomik, sosyal ve kültürel projelerin ağırlıkta olduğu çalışma seçimlere az bir süre kalmasına rağmen sır gibi saklanıyor. Kulislerden sızan bilgilere göre projeler konusunda uzman yaklaşık 50 kişilik bir ekip tarafından hazırlanıyor. 

Projeler dünya örnekleri ışığında hazırlandı
Projeler özel bir ekip tarafından hazırlanıyor. Büyük gizlilik içinde sürdürülen çalışmalar için 50 kişilik ekip çalışıyor. Proje ekibi içinde yabancı uzmanların olup olmadığı bilinmiyor. Dünyanın bütün marka kentlerinin dönüşüm süreçleri incelenerek başlayan çalışmanın birinci önceliği Cumhuriyet'in 100. Yılında İzmir'i her açıdan Avrupa'nın en önemli kentlerinden biri haline getirmek. Büyükşehir sınırları içinde yer alan bir köyün sorunlarından önemli ilçelerin sorunlarına kadar her sıkıntıya kısa vadede çözüm sunan projelerin Şubat ayı ortalarında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

Kent kültürü korunurken ekonomik hacim katlanarak artacak
Hazırlanan projelerin en önemli satırbaşlarından biri de kent kültürünün korunması. İzmir'e yapılacak bütün projeler ekonomik yapıya katkı sağlarken kent kültürüne zarar vermeyecek ve kent kültürünün gelişimini sağlayacak. İzmir ile anılan ve geçmiş yıllarda etki gücünü kaybeden İzmir fuarı gibi birçok etkinlik özel revizelerle geçmişte ki gücünün üstüne çıkacak. 

 

 

 

Yorum Yaz