maritbet girişmaritbet
Hendek’te kentsel dönüşümün temelleri atıldı

Hendek’te kentsel dönüşümün temelleri atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hendek Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hendek Kemaliye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin temelleri atıldı

1100 kişinin yaşadığı 63 dönümlük alanda gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesinin yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ise sosyal donatı alanlarından meydana gelecek.

Ocak 2013'te Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen ve Nisan ayında Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Gaziosmanpaşa'dan gerçekleştirdiği canlı bağlantı ile ilk yıkımın yapıldığı Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Kemaliye Mahallesi'nde yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında 16 Kasım 2013 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlar ve hak sahipleri yer aldı.

Vedad Gürgen, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl başlattığı dönüşüm uygulamalarının 1 yıl içinde Hendek'te temel atma töreniyle taçlandığını söyledi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci gibi belediye başkanları oldukça Türkiye'deki dönüşüm projelerinin hızlı yürüyeceğini belirten Gürgen, "Bu temeller çok kısa süre içinde inşallah konutlara ve iş yerlerine dönüşecek. Bakanlık olarak 100 alanda dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz, bu 100 alanın içinde yaşayan nüfus 1 milyon, Türkiye'deki 75 milyonluk nüfusun 1 milyonluk kısmında dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın evlerini tek tek tespit ederek riskli olanları yıkıp yapmak suretiyle yürütülen
projelerde de 52 bin konuta ulaştık. Bunun için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Kanunları çıkarmanın önemli olduğuna dikkati çeken Gürgen, asıl olanın uygulama kısmı olduğunu ifade etti.
Gürgen, "Bakanlık olarak 100 alanda dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz, bu 100 alanın içinde yaşayan nüfus 1 milyon, Türkiye'deki 75 milyonluk nüfusun 1 milyonluk kısmında dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Projenin yüzde 70'i sosyal donatı

6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin uygulandığı Kemaliye Mahallesi'ndeki depreme dayanıksız 309 adet binanın yıkımı devam ediyor. 1100 kişinin yaşadığı 63 dönümlük alanda yapılacak yeni kentsel dönüşüm projesinin yüzde 30'u inşaat, yüzde 70'si ise yeşil alan, meydan, park gibi sosyal donatı alanlarından oluşacak.

Kemaliye Mahallesi'nde toplam 18 bin metrekarelik tabanlı inşaat alanı içerisinde tüm binaların bodrum katları otopark olarak dizayn edildi. Otoparklarda ayrıca egzoz gazının temizlenmesi ile ilgili de iklimlendirme çalışmaları yer alacak.

Kentsel dönüşüm yapılacak alanın şehir merkezinde olması nedeni ile zemin katlarda 22 bin metrekarelik ticari alan oluşturulacak ve işyeri üzerine yapılacak katlarda 72 bin metrekare konut alanı bulunacak. Çevreci bir anlayışla tasarlanacak binalarda apartman sakinleri evsel atıklarını evlerinden çıkarmadan bodrum katında bulunan çöp deposuna gönderebilecekler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elazığ, depremin ardından baştan aşağı yenilendi!
  • 26.04.2022 16:23

Elazığ, depremin ardından baştan aşağı yenilendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizm ...

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor
  • 20.10.2021 17:17

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ...

Fikirtepe'de inşaatlar 3 yılda tamamlanacak
  • 27.11.2020 09:15

Fikirtepe'de inşaatlar 3 yılda tamamlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürg ...

Tarımsal üretim doku laboratuvarı Sakarya'da hayata geçiyor
  • 02.10.2020 11:17

Tarımsal üretim doku laboratuvarı Sakarya'da hayata geçiyor

Sakarya'da kurulan 10 milyon kapasiteli Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Mer ...

Sancaktepe'de 6 katlı binanın temeli yerinden oynadı
  • 15.09.2020 09:53

Sancaktepe'de 6 katlı binanın temeli yerinden oynadı

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi, Kasım Sokak'ta bulunan 6 katlı binanın tem ...

Ebru Şancı'ya dedesinden 120 dükkanlı 2 han miras kaldı
  • 27.07.2020 16:57

Ebru Şancı'ya dedesinden 120 dükkanlı 2 han miras kaldı

Ebru Şancı, dedesi Mehmet Şancı’dan kalan mirası için açtığı davayı 10 yıl sonra ...