maritbet girişmaritbet
Handan Toprak Benli, 'Avcılar yerinde dönüşecek'

Handan Toprak Benli, 'Avcılar yerinde dönüşecek'

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, ilçede riskli bina kalmayacağını ve yerinde dönüşeceğini dile getirdi

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar'da depreme karşı bina güvenliğini artıracak projeleri uygulamaya koyduklarını söyledi. Benli, “Avcılar dönüşecek, ancak kimse yerinden edilmeyecek” dedi.

Mart ayında yapılan seçimlerle göreve gelen Benli, deprem bölgesinde yer alan Avcılar'da bina güvenliğiyle ilgili alınması gereken önlemlerle ilgili düzenlemeleri yaptıklarını ve ön çalışmayı tamamladıklarını dile getirdi. Riskli yapıları belirleyip tebligatlarını göndermeye devam ettiklerini belirten Benli, şöyle devam etti:

“Öncelikle Plan Proje Müdürlüğü'nü ve gerekli şeflikleri kurup bu departmanları güçlendirdik. Riskli yapıların tespit edilip, yerini yeni yapılara bırakması için halka tüm yardım ve danışmanlıkları veriyoruz. Belediye olarak harç da almıyoruz. Avcılar'ın depremden hasar alma nedeni heyelan bölgesinde yer alması. Bizim mutlaka hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz riskli bina kalmasını istemiyoruz. Güvenli alanların belirlenmesi, tatbikatlar üzerinde çalışıyoruz. Önce personele eğitim verdik. Kentin tahliyesi konusunda refleksi olan, önceden hazırlanmış bir belediyecilik anlayışı için ön çalışmalarımızı yaptık.”

‘Üç mahallede dönüşüm'

Tahtakale, Yeşilkent ve Firuzköy'de kentsel dönüşüm uygulanacağını dile getiren Benli, dönüşümde tek şartlarının ‘bölgede yaşayanların yerinde kalması' olduğunu vurguladı. Benli, “Bizim planlar yapılırken dönüşümle ilgili bazı şartlarımız oldu, bunlardan asla taviz vermeyeceğiz. Kimse göç ettirilmemeli, donatı alanları, sit alanlarına mutlaka uyulmalı, ekolojik yapının yani doğal sit alanı bozulmamalı, kişi başına yeşil alan bırakılmalı. Çözüm yerinde dönüşümle sağlanmalı. İnsanları mutsuz ve mağdur edecek hiçbir karara izin vermeyiz. Aynı zamanda insanların borçlandırılmalarına da karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

Benli, beş yıllık görev dönemi içinde Avcılar'da kentsel dönüşüm ve imar sorunu bitireceklerine dikkat çekerek, “Büyükşehir'le ilk görüşmemde imarla ilgili Avcılar'da hiçbir sorun kalmamasıyla ilgili konuyu gündeme getirdik. Yeşilkent'in imar planı yapılmadı. Bunun da bir an önce yapılması gerekiyor çünkü bir çarpık yapılaşma devam ediyor. Haklar korunacak, yol gösteri olacağız” dedi.

Benli, “Kentin bir Avrupa kenti olmasını istiyoruz. Bu dokuyu bozmadan burayı kültür, tarih, turizm kenti haline getirmek istiyoruz. Bathonea Antik Kenti kazıları başladı. Bir yandan Küçükçekmece gölünün doğal yapısını korumak için çalışıyoruz, bir yandan da dünya turizmine açılacak bir konuma gelmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

‘Deniz yoluna öncelik verilecek'

Kent meydanı oluşturmak için Avcılar girişindeki otobüs terminallerinin bulunduğu alanın taşınması için proje hazırladıklarını söyleyen Benli, meydanın aynı zamanda bir felaket durumunda toplanma alanı olarak kullanılacağını ifade etti. Benli, ulaşım sorununu ise deniz yoluyla aşabileceklerini belirterek, “Başka alternatif yollar arıyoruz, deniz kenarındayız deniz ulaşımından faydalanamıyoruz. Saatleri doğru ayarlamayınca yolcu az gelmiş ve kullanılmamış, var olan deniz ulaşımı kapanmış. Avcılar'ın merkezinden oraya bir yol yapılması ve başka ilçelere de ulaşan deniz yolundan her bu şekilde faydalanmak istiyoruz” dedi.

‘Kadınlar ve engelliler iş hayatına katılacak'

Handan Toprak Benli, toplumun dezavantajlı kesimleri için çalışmalarına ağırlık vereceklerini, istihdama katılmalarını sağlayacaklarını dile getirdi. Yakın zamanda kurmaya başladıkları ‘engelli merkezi'nin tamamlanacağını belirten Benli, engelli vatandaşların tüm kamu kuruluşlarına, istedikleri her eğitime bu çatı altında ulaşabilecekleri bilgisini verdi. Benli, kadınlarla ilgili çalışmalarını ise şöyle anlattı: “Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılması için ve kadına karşı şiddetin önleyici tedbirleri anlamında çalışmalarımız var. Kadın sığınma evimiz yakın zamanda hizmete açılacak. Her mahallede kültür merkezi ve her merkezde de kadın danışma noktalarımız var. Öncelikle yeni kurulacak mahallelerimizde mutlaka kreş de yapılmalı buna da dikkat edeceğiz. Yaşlılar içinse evde bakımda ihtiyaç duyacağı her şeyi karşılıyoruz, ev ortamında kalamayacaklar içinse huzurevimizi kurduk.”

‘Konservatuarımız var'

Benli eğitimde her çocuğa, bir spor ve sanat dalıyla uğraşabilecek olanağı sağlamak için düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Belediyede bir spor müdürlüğü kurarak, bir de spor lisesi başvurusu yaptıklarını belirten Benli, “İçinde sporla ilgili her türlü olanaklar olacak. Ayrıca bir de ‘orkestra müdürlüğü' kurduk ve bağlı olarak konservatuarımızı kurduk, eylülde eğitime başlayacak. Venezüella'nın El Sistema'sı gibi olmasını arzuluyoruz” dedi. Üniversite öğrencileri için 320 yataklı bir misafirhane yaptıklarını vurgulayan Benli, Bathonea Antik Kenti için de festival hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avcılar'da kentsel dönüşümle 1500'üncü bina yıkıldı
  • 17.08.2021 16:12

Avcılar'da kentsel dönüşümle 1500'üncü bina yıkıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde İstanbul'da en fazla hasarın ve can kaybının ...

TEM 34 Tahtakale projesi havadan görüntülendi!
  • 19.06.2021 15:22

TEM 34 Tahtakale projesi havadan görüntülendi!

Emlak Konut GYO tarafından Ispartakule'de geliştirilen TEM 34 Tahtakale projesi ...

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!
  • 20.03.2021 12:03

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!

Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altında. ...

Emlak Beyan Değeri Nedir, Nereden Alınır?
  • 22.12.2020 17:39

Emlak Beyan Değeri Nedir, Nereden Alınır?

Emlak Beyan Değeri nedir ve nereden alınır sorusuyla birlikte beyan cezası, nası ...

"Kanal İstanbul, Lojistik Master Planı’nın yapı taşıdır"
  • 21.11.2020 11:16

"Kanal İstanbul, Lojistik Master Planı’nın yapı taşıdır"

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un Türkiye'nin stratejik önemini artıracak ...