maritbet girişmaritbet
Fikirtepeli müteahhitlerden örnek davranış

Fikirtepeli müteahhitlerden örnek davranış

Fikirtepe’de projesi olan inşaat firmaları örnek bir davranış sergileyerek Fikirtepe platformu tabelası altında toplandı.

Fikirtepe'de 57 adada faaliyet gösteren 26 inşaat firması, Fikirtepe Platformu adı altında bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldı. Teknik Yapı, Nuhoğlu İnşaat, Emay, Vartaş ve Baysaş'ın yer aldığı 5 firmalık bir icra kurulu ile hareket etmeyi planlayan Platform, sorunları tek elden çözecek ve algıyı da yine tek elden yönetecek.

Platformun sorunları çözmek için bir araya geldiğini ile getiren Baysaş İnşaatYönetim Kurulu BaşkanıŞemsettin Aydın, “Fikirtepe'de projesi olan firmalar ortak bütçe oluşturacak. Burada ortak PR yapılacak, algılar doğru yönetilecek ve herkesin finansal büyüklüğü oranında yer alacağı reklam kampanyaları düzenlenecek. İşlerin hepsi tek elden yürütülecek ve şirketler üstü bir oluşum kurulacak. Uzun lafın kısası Fikirtepe'yi boş bırakmayacağız” dedi.

Olması gerekenler

Sorunların çözümü için tavsiyeler sunmaya devam eden Aydın, “Hukukta bir garabet var, geciken her adalet patlamış bomba gibidir. Toplumsal rahatsızlıklara yol açar. Bunu için hukuki düzenlemelerin yapılması ve faydaların gözetilmesi gerekiyor. Vatandaşın mülkiyet hakkını savunacağız diye can güvenliği ve sağlığı olmayan binalarda yaşamasına göz yumuyoruz. Bir deprem durumunda İstanbul'un hali çok fena olur. Hatta ulusal güvenlik bile tehlikeye girer. Kentsel dönüşüm için her türlü imkan varken vatandaş müteahhide güvenmiyor. Bu noktada devletin de B,C,D.. planlarının olması ve çözüm üretilmesi lazım” diyor.  

İstanbul 216'nın yüzde 40'ı satıldı

Fikirtepe hakkında yorum yapmaktan kendi projesi İstanbul216'da bilgi vermekte geç kalan Aydın, “İnşaatın kabasında yüzde 48, genelinde yüzde 18, satışın da yüzde 40'lık kısım tamamlandı. Kendi seyrinde ilerliyor. Nisan ayı başında yüzde 5 zam gelecek. Fiylatlar metrekare bazında 6 bin 550 lira ile 8 bin 800-9 bin lira bandına geçecek” dedi.

Kentsel dönüş projesi yapmayacak

İstanbul'da başka kentsel dönüşüm projesine girişmeyeceğini tekrar tekrar deklare eden Aydın şu anda yapılanların kentsel değil binasal dönüşüm oluduğunu ileri sürdü. Can güvenliği için binasal dönüşüme karşı çıkmayan Aydın, “Binasal dönüşümlere de kentsel dönüşüm diyoruz ama işin aslı öyle değil. Çünkü riskli binalar var, orada yaşayanların can güvenliği de böyle sağlanıyor. Bu konuda işler çok yavaş ilerliyor. Allah rızası için geç kalmadan binaları dönüştürelim” dedi.  

Genel konular hakkında da kısa açıklamalar yapan Aydın, “Türkiye'de konutta balon yok. Balon olsa insanlar sevinecek sanki. Biz nüfusumuzun geleceğine göre imar planını yapalım. İlerde nüfusumuz yavaşladığında boş binalar yığılacak. İşte o zaman balon olur. Yoksa balon diye bir şey yoktur. Onlarda gelir geçer” diyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul 216 İletişim Bilgileri;
Web: http://istanbul216.com.tr/
Telefon: 444 9 101

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepeli müteahhitlerden örnek davranış
  • 30.03.2015 13:48

Fikirtepeli müteahhitlerden örnek davranış

Fikirtepe’de projesi olan inşaat firmaları örnek bir davranış sergileyerek Fikir ...