maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de seçim sonrası neler yaşanıyor?

Fikirtepe’de seçim sonrası neler yaşanıyor?

İstanbul'da kentsel dönüşümün yaklaşık 5 yıldır devam ettiği Fikirtepe'de seçim sonrası sessizlik hakim.

7 Haziran seçimlerinden sonra tek partili bir hükümetin çıkmaması, gayrimenkul sektöründe az da olsa yavaşlamaya neden oldu. İstanbul'da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'de seçim sonraki süreçten nasibini aldı.

Hak sahipleriyle firmaların görüşmeleri devam ederken araya giren seçim süreci, bölgedeki yavaşlamanın başlangıcı oldu. Özel olarak görüştüğümüz FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, bölgedeki son durumu aktardı.

Sorunlar göz korkutuyor

4 yıldır büyük sıkıntılar yaşadıklarını ancak seçimlerden önce bazı ruhsatların verildiğini belirten Oruç ‘Seçim sonrasında bölgede büyük bir belirsizlik ve durgunluk oluştu. İşin garibi yatırımcılarda bölgeye gelmemeye başladı. Yapı adalarında devam eden sorunlar göz korkutuyor' diye konuştu.

Parça parça satış yapılıyor

Birçok ada kapsamında tevhid çalışmasının yürütülemediğini belirten Ercüment Oruç ‘Tevhid süreci tamamlanamadığından dolayı inşaatlar başlayamıyor. Bu nedenle birçok inşaat firması yüzde 90 anlaştığı adayı dahi devrediyor. Yatırımcılar konut almak yerine artık Fikirtepe'de hak sahiplerinin haklarını alıp büyük kazançlar elde etmeye çalışıyor. 3-5 metrekarelik yerlerin dahi satışı var. Bu durumda vatandaş mağdur oluyor' ifadelerini kullandı.

Platform kendi içinde konuşuyor

Fikirtepe Platformu'nun sorunları çözmek için kurulduğunu ancak daha çok master planla ilgilendiğini ifade eden Ercüment Oruç ‘Bölgede ruhsat alamayan firmalar büyük sıkıntılar yaşıyor. Kurulan platformda sorunları çözmek yerine kendi içerisinde konuşan bir yapıya dönüştü. Platformun asıl 3'te 2 sorunuyla ilgilenmesi gerekiyor. Hiç inşaat yapmayıp imza toplayan çantacılar var. Bunlar, anlaştıkları adalarda inşaat yapamayacakları halde, başka firmalara devir işlemi gerçekleştiriyor. Fikirtepe'de maddi durumu yetersiz çok firma var' dedi.

Bu şekilde bir değeri yok

Toplamda 57 adanın bulunduğu Fikirtepe'de birkaç firmanın aldığı ruhsatında bir öneminin kalmadığını belirten Oruç ‘Bir firma ruhsat alıyor, yanındaki ada alamıyor. Bu şekilde ortaya çıkacak bir proje fazla değer arz etmeyecek' şeklinde konuştu.

Fikirtepe'de önümüzdeki dönemde neler yaşanacak belli değil ancak bölge bugünlerde büyük bir karmaşa içerisinde. Yıkım için boşaltılan evlerde kalan Suriyeliler bölge halkını gerçek anlamda tehdit ediyor. Sosyal dengenin tamamen yok olduğu Fikirtepe'de dönüşüm süreci uzayacak gibi gözüküyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

''İBB olarak Kiptaş ile kentsel dönüşüme girdik''
  • 28.03.2018 15:09

''İBB olarak Kiptaş ile kentsel dönüşüme girdik''

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Kiptaş eliyle İstanbul genelinde kentsel dönüşüme gird ...

Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümü değerlendirdi!
  • 27.05.2017 15:57

Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümü değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul ve Türkiye'deki kentsel dön ...

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm için Beyoğlu'nda
  • 09.03.2017 22:25

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm için Beyoğlu'nda

Beyoğlu Belediyesi ve GAP İnşaat ortaklığında Tarlabaşı bölgesinde devam eden ke ...

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!
  • 15.02.2017 15:21

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün son durumunu emlak ...