maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de ilk kamulaştırma bedeli ödendi!

Fikirtepe’de ilk kamulaştırma bedeli ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de kamulaştırma sürecinde ilk taksidin ödemesini yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de çalışmaları hızlandırdı. Mahkeme kararının ardından bölgede hak sahiplerine metrekare rayiç bedeli olarak 9 bin lira ödenmesi kararlaştırıldı.

Toplam 57 adanın yer aldığı Fikirtepe'de ilk kamulaştırma bedeli Vartaş'ın Renovia İstanbul projesi için ödenmiş oldu. Bakanlık, 9 bin lirayı yüksek bulsa da itirazlar mahkeme tarafından kabul edilmeyince gerekli ödemelerin yapılması kararlaştırıldı. Şimdi ise Tapu Tescil Mahkemesi'nin olumlu kararı bekleniyor. Uzun süredir beklemede olan Renovia, bir hafta sonra tüm işlemlere başlayabilecek.

Rayiç bedel nasıl hesaplanıyor?

Resmi olarak kamulaştırmaya giren ve ilk ödemesi yapılan alan 257 metrekare. Devlet Fikirtepe'de emsali 4 olarak belirledi. Bu doğrultuda hak sahibinin kazandığı kapalı alan, firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalaması durumunda 1028 metrekare yapıyordu. Ada bazında yüzde 55'lik bir anlaşma yapıldığı varsayılırsa 565 metrekare alan kazanılmış olacaktı. Metrekare rayiç bedeli 9 bin TL olduğundan hak sahibi bu doğrultuda 5 milyon 88 bin liraya satabileceği alanı kazanmış olacaktı.

Ancak kamulaştırma kapsamında devlet, hak sahibi olunan alan ile direkt metrekare bedelini çarpıyor. Sonuç olarak hesaplamaya emsal katılmadığı için hak sahibi 257 metrekare X 9 bin lira hesabıyla 2 milyon 313 bin lirayı 5 taksitle alıyor. Üstelik bakanlık, rakamı 5 yılda ödüyor.

Fikirtepe bölgesinde son olarak Şua İnşaat'ın adasında hak sahibi kamulaştırmaya girecek. O bölgede de muhtemelen metrekare fiyatı 9 bin liradan hesaplanacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe’de ilk kamulaştırma bedeli ödendi!
  • 21.02.2015 16:53

Fikirtepe’de ilk kamulaştırma bedeli ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de kamulaştırma sürecinde ilk taksidin ...

Fikirtepe’de devrim! Kamulaştırma geliyor!
  • 29.10.2014 10:01

Fikirtepe’de devrim! Kamulaştırma geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de anlaşma sağlanamayan adalarda kamulaş ...

Fikirtepe'deki şirketler kamulaştırma hakkında ne düşünüyor?
  • 10.05.2014 16:14

Fikirtepe'deki şirketler kamulaştırma hakkında ne düşünüyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bugün Fikirtepe'deki sor ...