maritbet girişmaritbet
Fikirtepe'de akıllı beton dönemi bugün başlıyor!

Fikirtepe'de akıllı beton dönemi bugün başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projelerinin temel atma töreninde akıllı beton uygulaması gerçekleşecek.

Başbakan Binali Yıldırım bugün; 13 adet yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemini başlatacak. Fikirtepe'de gerçekleşecek olan ve çipli betonun kullanılacağı projelerde 9 bin 189 konut, 571 işyeri ve 509 ofis yapılacak.

Afyonkarahisar, Karaman ve Düzce'de pilot olarak uygulanan çipli beton sisteminin artık Fikirtepe'de de kullanılacağı ve Mart'ta 81 ilde başlayacak. Projelerde kullanılacak çipli betonlar, inşaatın tüm yapım aşamasının anında kontrol edilmesini sağlayacak.

Törende afetlere karşı konut dayanıklılığını artırmak için alınan yeni önlemlerden RFID (çip) beton uygulamasının da startı verilecek. Çip sistemine geçişle birlikte inşaatlarda kullanılan betona ilişkin tüm bilgilere vatandaşlar erişebilecek. Beton kalitesiz ise anında görülerek, inşaat durdurulabilecek.

Akıllı Beton nedir?

Akıllı beton teknolojisi ile taşıma, pompalama, yerleştirme ve çatlama sorunları etkili bir şekilde çözülebiliyor. Dayınım ve dayanıklılığı yüksek beton üretme imkanı sağlıyor ve SKY SP teknolojisi sayesinde, şantiyede hiçbir müdahaleye gerek kalmadan uzun işlenebilirlik süresi ile S 4 kıvamlı beton teslimi mümkün kılıyor.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'de akıllı beton dönemi bugün başlıyor!
  • 05.02.2017 09:11

Fikirtepe'de akıllı beton dönemi bugün başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projel ...