maritbet girişmaritbet
Fatma Güldemet Sarı, Silopi'de!

Fatma Güldemet Sarı, Silopi'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Silopi'de hızlı bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Silopi'de toplam 23 ekip ve 72 kişilik bir kadroyla hızlı bir tespit çalışması yaptık. Sayın Valimizin talepleri doğrultusunda benzer bir çalışmayı Cizre'de de gelecek hafta içerisinde başlatıyoruz. Daha sonra operasyonlar biterse, Sur için de yine tespit çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Sarı, Silopi Kaymakamı Savaş Konak'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Çok zorlu ve sabırları zorlayan bir süreçten geçildiğini belirten Sarı, "Bu süreçten geçerken de vatandaşlarımızın sağduyulu davranışları ve metanetli duruşmaları bize güç ve kuvvet veriyor. Bu operasyonlarla birlikte başta Silopi'de olduğu gibi işte bugün Cizre'de yarın da Sur'da hayat normalleştiği zaman vatandaşlarımızın bütün mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilecektir. Bunun ilk çalışmasına Silopi'de başladık" diye konuştu.

Bakan Sarı, yol haritalarını tekrar netleştirmek için Silopi'ye geldiklerine işaret ederek şöyle devam etti:

"Silopi'de sokağa çıkma yasaklarının kalktığı, hayatın normalleştiği bir dönemde terörden mağdur olan vatandaşlarımızın, bu mağduriyetlerinin tespiti ve giderilmesi noktasında Ankara'da başlattığımız çalışmaları yerinde kontrol etmek için buradayız. Aynı zaman da ilçemizde bir irtibat ofisi kurduk. Bu irtibat ofisini de yerinde göreceğiz. Ekiplerimiz hazır. Silopi'de toplam 23 ekip ve 72 kişilik bir kadroyla hızlı bir tespit çalışması yaptık. Sayın valimizin talepleri doğrultusunda benzer bir çalışmayı Cizre'de de gelecek hafta içerisinde başlatıyoruz. Daha sonra operasyonlar biterse Sur için de yine tespit çalışmalarına başlayacağız. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak hazırız, sahadayız. Gerek Silopi'de gerek Cizre'de, gerekse de  Sur'daki vatandaşlarımızın her daim yanındayız."

Operasyonların bitmesinin ardından, özellikle hükümetteki iki kadın bakana önemli görevler düştüğünü anlatan Sarı,  şöyle konuştu:

"Bunlardan birincisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu'nun ardından da bize çok büyük görevler düşüyor. Biz mekanların inşa ve ihyası için yıkılan, terör saldırılarında yakılan binaların, yeniden yapılması ve hatta daha da ileriye götürerek kentsel dönüşüm projesinde yeni alanlarda daha nitelikli konutların yapılanması, yerinde kentsel dönüşümle bu sahadaki bütün niteliksiz yapıların elden geçirilip yeniden yapılanması noktasında bir çalışmamız olacak." 

Mekanların donatılarını artıracağız

Bakan Sarı, mekanları düzenleyeceklerini ve donatılarını artıracaklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın daha kaliteli ortamlarda, yeşil alanı, bahçesi, sosyal, rekreasyon ve spor alanları, kreşleri, anaokulları, dini tesisleriyle çok daha donanımlı bir şehir yapılaşmasında yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Biz Allah'ın izniyle hükümetin tüm bakanlıkları olarak vatandaşlarımızın ekonomik, istihdam, sosyal ve ailevi sorunlarını çözmek için sahadayız. Bunların en iyi şekilde devletimizin güvencesi altında çözülmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bunu sadece Ankara'da yapmıyoruz, yerinde tespitlerle yapıyoruz.  Bütün bu çalışmalar kapsamında, inşallah en kısa zaman da Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresi ve içinde yaşayan 78 milyon insanıyla bir ve bütün olarak kalkınmaya devam edeceğiz." 

Bakan Sarı'ya ziyaretinde AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da eşlik etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...