maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi, 3 bin 800 konut için karar bekliyor!

Esenler Belediyesi, 3 bin 800 konut için karar bekliyor!

Esenler Belediyesi’nin Havaalanı ve Tuna mahallelerini “riskli alan” ilan etmesinin ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Bakanlar Kurulu’na sunulan karar onaylanırsa, Havaalanı Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin, Tuna Mahallesi’nde de 28’er katlı iki kulede toplam 800 konut inşa edilecek

Esenler Belediyesi'nin Havaalanı ve Tuna mahallelerini  “riskli alan” ilan etmesinin ardından gözler Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Bakanlar Kurulu'na sunulan karar onaylanırsa,  Havaalanı Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin, Tuna Mahallesi'nde de 28'er katlı iki kulede toplam 800 konut inşa edilecek. Şimdi Esenler'in gözü Bakanlar Kurulu'nda…

 

Konutları açısından iki mahallesini depremde riskli alan ilan eden Esenler Belediyesi, şimdi aynı kararın Bakanlar Kurulu'ndan da çıkmasını bekliyor. Kararın ardından Esenler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak ve yaklaşık 3 bin 800 konut için ilk kazma vurulacak.

Esenler Belediyesi, ilçe sakinlerinin daha rahat ve nezih ortamlarda yaşayabilmeleri için yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda ilçenin 3 mahallesinde başlatılan ve 280 konutun mülk sahiplerine teslim aşamasına gelinen Esenler'de Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun çıkmasının ardından, Esenler Belediyesi bu konuda yeni bir çalışma daha başlattı. Önce, sakinlerin “kentsel dönüşüm”e dahil olma arzusundaki Havaalanı, ardından da Tuna Mahallesi'ni Belediye Meclisi kararı ile konut stoğu bakımından deprem açısından “riskli alan” ilan eden Esenler Belediyesi, daha sonra bir taraftan bu mahallelerde kentsel dönüşüm büroları açarak dönüşümle ilgili vatandaşları bilinçlendirip projeler yaperken, diğer taraftan da hazırladığı dosyayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdi.

BAKANLAR KURULU KARARI BEKLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da gerekli çalışmayı yaptıktan sonra dosyayı Bakanlar Kurulu'na sundu. Şimdi Bakanlar Kurulu'nun kararı bekleniyor. Bakanlar Kurulu,  Esenler Havaalanı ve Tuna Mahallesi'ni “riskli alan” ilan ettiğinde,  Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan sonra ilk kentsel dönüşüm uygulaması Esenler'den başlamış olacak.

TOPLAM 3.800 KONUT İNŞA EDİLECEK

Bakanlar Kurulu kararının Esenler Belediyesi'ne ulaşmasının ardından, Havaalanı Mahallesi'nde 254 bina ve toplam 1200 bağımsız bölümün bulunduğu 72 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Hazırlanan proje ile mahallede yaklaşık 3 bin bağımsız bölüm inşa edilecek.

Tuna Mahallesi'nde ise; 25 bin metrekarelik alana 28'er katlı iki kulede toplam 800 konut yapılacak. Sosyal donatıların da yer alacağı kulelerin ilk üç katında ticari üniteler ve yaşam alanları yer alacak. Projede kat bahçelerinin yanı sıra geniş teraslı dairelere de yer verilecek. Projede, 1+1, 2+1, 3+1  ve sınırlı sayıda 4+1 daireler yer alacak.

VATANDAŞLA BİR BİR ANLAŞMA

Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilecek olan büyük dönüşüm için çalışmalarını önceden başlatan Esenler Belediyesi, şu ana kadar yaklaşık 352 hane sahibi ile birebir anlaşma sağladı. Yıkılacak olan diğer hane sahipleri ile de görüşmeler devam ediyor. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özellikle Esenler'i pilot bölge olarak seçmesinin en büyük sebebinin Esenler'de kentsel yenilemenin yasadan önce başlaması olduğunu vurguladı. Daha önce TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 3 ayrı noktada kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğini hatırlatan Göksu, bu kapsamda yapılan projelerin ilk etabının yakın bir zamanda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

İki mahalledeki proje kapsamında ilk etap da riskli bin 550 konutun yıkılacağını ve yerine 3 bin 800 civarında bağımsız bölümün yapılacağını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Hedefimiz, kentsel yenileme çalışmalarında kimseyi mağdur etmemek. Bu büyük değişimde sosyal, kültürel ve ekonomik olmak üzere her boyutunu göz önüne alarak bir çalışma yürütüyoruz. Yapmak istediğimiz dönüşümü Esenler halkı çok iyi anladı. Vatandaşlar, bu dönüşümün özelde kendileri, genelde Esenler'e nasıl bir katma değer katacağının farkında. Şu anda ilçe sakinlerimiz dönüşümü en çok bilen ve isteyen ilçe olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Tevfik Göksu, Esenler'deki dönüşümü ESD'ye anlattı!
  • 31.07.2017 14:44

Tevfik Göksu, Esenler'deki dönüşümü ESD'ye anlattı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, askeri arazide gerçekleştirilecek ...

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bugüne kadar yapılan ve planlanan ...

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bölgede dönüşmesi gereken 74 bin k ...