maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yıkım söz konusu değil!

Erdoğan Bayraktar: Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yıkım söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapılacak çalışmalara ilişkin, ''Yıkılması söz konusu değil. Ancak ayakta duramayan binalar varsa bunlar aslına uygun yeniden yapılabilir. Onun dışında herhangi bir şey yapmak mümkün değil'' dedi

 

Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'' öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
''Devlet Mahallesi'nin yıkılacağı ve orada rant alanının oluşturulacağı'' iddialarının sorulması üzerine Bayraktar, Ankara'da Saraçoğlu diye bilinen yaklaşık 100 dönüme yakın yerin, Cumhuriyetin ilk dönemlerinin en önemli eseri olduğunu söyledi. 
     
Bölgede, yeşilliği bol olduğunu ve kültürel sit özelliği bulunduğuna işaret eden Bayraktar, ''Bölge şu anda dökülüyor. Bizim burayı ihya etmemiz lazım. Buranın kafeteryalar, sergi alanları, butik oteller, gezi alanları, yeşil alanların artırılacağı bir yer yapılması lazım. Buranın yıkılması söz konusu değil, yıkılamaz. Birinci derece tarihi sittir, arkeolojik sittir. Bu bakımdan yıkılması söz konusu değil. Ancak ayakta duramayan binalar varsa bunlar aslına uygun yeniden yapılabilir. Onun dışında herhangi bir şey yapmak mümkün değil'' diye konuştu. 
     
Bayraktar, Ankara'nın marka değerini artırmak ve katma değer kazandırmak için buranın restore edilmesi ve aslına uygun yenilenmesi gerektiğini anlattı. 
     
Bu doğrultuda adım attıklarını ve çeşitli mimari gruplara proje çizdirdiklerini, ilerleyen günlerde yarışma da düzenleyeceklerini belirten Bayraktar, şöyle devam etti: ''Burayı inşallah Ankaramıza kazandıracağız. Burada oturan kiracılar da mağdur olmayacaklar. Evi olmayan kiracılar. Evi olup da kiracı olarak orada oturan arkadaşlarımız da var. Evi olmayıp da orada kiracı olarak oturan arkadaşlarımızın durumunu da dikkate alıyoruz. Okullar kapandıktan sonra onlara da ev bulmak suretiyle yenilemesini mutlaka yapacağız. Yenileme işinin de 1,5 yıl kadar zaman alacağını tahmin ediyoruz.'' 
     
Sinop'ta meydana gelen olaylar 
     
Sinop'ta milletvekillerine yönelik olaylara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bayraktar, Karadeniz'in ülkenin birliğinden yana olan en önemli bölgelerden birisi olduğunu söyledi. 
     
Türkiye'nin insanlarını hiçbir ayrım gözetmeksizin, gönüllerine bastıklarını belirten Bayraktar, ''Trabzon ne ise Hakkari odur. Hakkari neyse Trabzon odur. Edirne neyse Trabzon odur. Trabzon'un böyle bir kucaklayıcı, bütünleştirici bir ifadesi var. 'Bize her yer Trabzon' sözü kuru bir söz değil. Bu yıllardan beri, Trabzon'un tarihi derinliklerinden gelerek, özümlene özümlene, süzüle süzüle, balın poleni gibi gelen bir sözdür. Bize her yer Trabzon. Bu bakımdan biz Meclis'te grubu bulunan tüm parti milletvekillerine buna BDP'de dahildir. Çok güzel kardeşlerimiz var, o parti içerisinde. O kardeşlerimizin düşünceleriyle bizim düşüncelerimiz örtüşüyor. Türkiye'nin bütünlüğü, bayrağımızın daha yükseklere çıkması ve devletimizin daha payidar olması için herkes el ele verecek. Öyle yonga koparmaya çalışan, kafasının arkasında karışıklık olanlara Türkiye'de yer yok. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum.'' 
     
Şehircilik Şurası
     
''Ekolojik şehirlerin ilki Ankara'da kurulacak deniliyor. Yeri belli mi'' sorusu üzerine Bayraktar, dünyada artık devletler kadar, şehirlerin de yarışmaya başladığını söyledi. 
     
Bu bakımdan Türkiye'deki şehirlerin de marka özelliği olanları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep'de bu tür çalışmalarının olduğunu kaydetti. 
     
Bayraktar, 61. Hükümet döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurulmasının nedeninin bu olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:''Dünyada olduğu gibi sadece hibrit arabaları girdiği, bisikletlerin kullanıldığı, çeşitli endemik hayatın yeniden canlandırıldığı, floranın zenginleştirildiği bölgeler kuralım istiyoruz. Bunun için ciddi çalışmalarımız var. Dünya çapında yarışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir ihale yaptık. Buraya İngiltere'den, Amerika'dan, Fransa'dan çeşitli kuruluşlar katıldı. Aynı şekilde dünyada marka şehirler kurmuş mimarları da çağırıyoruz, bunlardan da bilgi alıyoruz. Bakanlık bünyesinde kanunun verdiği sorumluluk ve yetki çerçevesinde Şehircilik Şuramız var. Ahmet Vefik Alp gibi hocaları da getirip, bunun içerisine dahil ettik. Şehirlerimizi güzelleştirmek, şehirlerimizden kaçak, salaş ve afete dayanıksız yapıları söküp atmak için çok yoğun bir çalışmamız var. Halkın da bilinci ve desteği arttı. Halkımızın bilinci, desteği ve beklentisi de bizim çalışma azmimiz ve sorumluluğumuzu çok ciddi artırmaktadır.'' 
     
Bakan Bayraktar, Çamlıca Cami'nin projesinin değiştirilmesiyle ilgili sorulara ise ''Simge cami olacak'' dedi. 
     
Duygu Can/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...