maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: 20 yılda 6.5 milyon konut ve işyeri yenileyeceğiz!

Erdoğan Bayraktar: 20 yılda 6.5 milyon konut ve işyeri yenileyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "20 yıl içerisinde özellikle afet riski taşıyan kaçak yapıları ki bunların sayısı tespitlerimize göre 6.5 milyon, 20 yıl içerisinde 6.5 milyon konut ve iş yerini yenilemeyi planlıyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "20 yıl içerisinde özellikle afet riski taşıyan kaçak yapıları ki bunların sayısı tespitlerimize göre 6.5 milyon, 20 yıl içerisinde 6.5 milyon konut ve iş yerini yenilemeyi planlıyoruz" dedi.

Bayraktar, Yozgat Grand Eser Otel'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor" toplantısında yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün sadece eskiyen, kaçak, afet riski taşıyan evlerin yenilenmesi olmadığını, kentsel dönüşümün Türkiye'nin her köşesinde sürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin geldiği konum itibarıyla ve ülkenin dünyadaki pozisyonu dikkate alındığında şehirleri daha güzel hale getirmek zorunda olduklarını ifade eden Bayraktar, "Artık dünyada devletler kadar şehirler de yarışıyor. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak böyle bir konuma gelmek için bakanlık olarak heyecanlı, titiz ve üretken bir yapı oluşturduk" diye konuştu.

Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulması ve çalışmaları ile şehirlerde ve şehircilikte motivasyonun arttığını, büyük bir kentsel dönüşüm seferberliğinin başladığını dile getiren Bayraktar, bu çapta kentsel dönüşüm seferberliği iktidarlarına nasip olduğunu söyledi.

Yaptıkları kentsel dönüşümün ana ekseninin riskli, eskiyen, ömrünü doldurmuş binaların dönüştürülmesi olduğunu anlatan Bayraktar, "Başlattığımız kentsel dönüşüm seferliği insanımızın canını korumaya yönelik bir proje. İnsanımızın hayat hakkını, yaşama hakkını öne alan bir projedir. Aynı zamanda enerji tasarrufuna yönelik bir projedir. Çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmaya yönelik bir projedir. Kentsel dönüşüm sadece eskiyen, kaçak, afet riski taşıyan evleri yenileme değildir" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm projelerinin insanların hayat kalitesini arttırmaya yönelik bir proje olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda tüm Türkiye'yi salaş, kaçak, afet riski taşıyan yapılardan kurtarmak ana hedefimizdir. Bu bakımdan kentsel dönüşüm kaçınılmazdır. Uzun soluklu ve zor bir süreçtir. 20 yıl içerisinde özellikle afet riski taşıyan kaçak yapıları ki bunların sayısı tespitlerimize göre 6.5 milyon, 20 yıl içerisinde 6.5 milyon konut ve iş yerini yenilemeyi planlıyoruz. Gelinen bu noktada şehirlerimizi çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getirmek, insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmek ana yükümlülüğümüzdür. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak esas itibarıyla kentsel dönüşümü organize ediyoruz."

Toplantıya TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Sosyal, Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile diğer ilgililer de katıldı.

Bakan Bayraktar, toplantı öncesi Yozgat Valiliğini, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...