maritbet girişmaritbet
‘Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde engel kalktı’

‘Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde engel kalktı’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin son etabındaki engelin Bakanlar Kurulu kararıyla ortadan kalktığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin son etabındaki engelin Bakanlar Kurulu kararıyla ortadan kalktığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezinden yapılan açıklamaya göre, projede yer almak istemeyen hak sahiplerine ayrı bir alan ayrılacak ancak projedeki tüm altyapıya katılmak zorunda kalacaklar.

Açıklamada, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında son etap olarak da bilinen, 4. ve 5. etaplarda hak sahiplerinin yüzde 90'ının konut anlaşmalarını yaptığı ancak açılan davalar sonucunda projenin 2 yıl önce iptal edildiği hatırlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in özlerine de yer verilen açıklamada, Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başkentin gecekondulardan arındırılması için başlatılan çalışmalardan birisi olduğunu belirterek, Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaşanan sıkıntıların "değer artışlarından haksız bir şekilde kazanç elde etmek steyenlerin oyunları" olduğunu ileri sürdü.

Gökçek "Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlar Kurulu'nda alınan Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nin sınır onayı ve Belediye Meclisi'nde alınan projenin devamına yönelik karar ile işgalci konumundaki vatandaşların durumunda bir değişiklik olmamıştır" dedi.

PROJEDE YER ALMAK İSTEMEYENLERE FARKLI YERDE EV İMKANI

Dikmen Vadisi Son Etap Projesi'nde yer almak istemeyen ve belediye ile anlaşamayan hak sahiplerine ayrı bir imar adasında konut yapma olanağı sunulduğunu ifade eden Gökçek açıklamada şunları kaydetti:

"İlgili mevzuata göre bu hak sahipleri, kamulaştırma dışında kendilerine kalan arsaların büyüklükleri oranında, altyapı ortak giderlerine katılmak zorundadırlar. Aksi takdirde inşaat ruhsatı veya yapı ruhsatı alamazlar. Tamamlanmış binalarına elektrik, su, doğalgaz bağlatamazlar."

1 milyon 362 milyon metrekarelik alanı kapsayan Son Etap'ta 1789 hak sahibi ile hiçbir sorun yaşanmadan sözleşme imzalandığını bildiren Gökçek, "Tapulu arsası veya tapu tahsis belgesi olan hak sahibi vatandaşlarımıza sözleşme karşılığı olarak, Dikmen Vadisi'nden 100 metrekare ile 225 metrekare arasında değişen çeşitli tiplerde konut verilecek" dedi.

Dikmen Vadisi Son Etap'ta sözleşme yapmış olan tapu tahsis belgeli hak sahiplerine 3. Etaptan ev verilme imkanı bulunduğunu belirten Gökçek'in açıklaması şöyle:

"Belediye ile 100 metrekarelik ev üzerinden sözleşme yapmış vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları için Dikmen Vadisi 3. Etapta bulunan konutlardan verilecek. Bu konutların sayısı 93 ile sınırlı olduğundan, 3 Aralık 2010 tarihine kadar Belediye'ye müracaat eden hak sahipleri arasından noter huzurunda çekiliş yapılacak.

 Ayrıca bu bölgede yaşayan ancak şahıs veya kamu arazisi üzerine gecekondu yapan ve hiçbir belgesi olmayan vatandaşları da mağdur etmemek için, bu kişilere

 Doğukent'ten arsa verilmesi yönünde teklifte bulunduk. Bu durumda olan 1063 kişiden 498'i ile sözleşme imzalanırken, 565 kişi sözleşmeleri imzalamayarak, evlerini boşaltmamakta srarcı davranıyor. Bu kişiler her platformda mutlaka 'hak sahiplerine verilen konutlardan isteriz' diyerek eylem yapıyorlar."

Dikmen Vadisi Projesi'nin aleyhinde açılan 223 davadan tamamının belediye lehine sonuçlandığını vurgulayan Gökçek, "Bu ülkede devlet var, kanunlar var. Hiç kimse devletin üzerinde olamaz. Onlara tavsiyem en kısa zamanda sözleşmeleri imzalasınlar, evleri de boşaltsınlar. Onlara tanınan bu imkandan faydalansınlar. Çünkü biz çalışmalara en kısa sürede başlayacağız" ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...