maritbet girişmaritbet
Deprem, İstanbul'da hangi bölgeleri tehdit ediyor?

Deprem, İstanbul'da hangi bölgeleri tehdit ediyor?

İstanbul'da büyük hasar oluşturması beklenen Marmara depreminin ayak sesleri hissedilmeye başlandı.

Marmara'da büyük hasar bırakması beklenen depremin ne zaman olacağı bilinmiyor ama tarihinin yaklaştığı kesin. Bunu bilen İstanbullular da yaklaşan tehlikenin farkında. Bu durumda yapılması gereken en önemli faaliyetlerden birisi kentsel dönüşüm.

Kadıköy'ün yüzde 90'ı çürük çıktı!

İstanbul'da bugüne kadar kontrol edilen yapıların yüzde 99'luk bölümü çürük çıkınca, acı gerçek bir anda herkesi ürküttü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'da başlıca riskli alan ilan ettiği bölgelerde dönüşüm çalışmaları devam ediyor ancak tam anlamıyla işler rayına oturmuş değil.

Bakanlığın riskli alan ilan ettiği bölgeler şöyle;

Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Zeytinburnu.

Özellikle Kadıköy Fikirtepe bölgesinde 2011'in Mart ayında başlayan dönüşüm çalışmaları hala devam ediyor. Bölgede emsal değişikliği ve anlaşmazlıklar, dönüşümün 48'inci ayında ancak çözülebildi. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamayla birlikte bölgede dönüşümün önü artık tamamen açıldı.

istanbul riskli alan ilan edilen bölgeler

Esenler ve Gaziosmanpaşa'da da dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken diğer bölgelerde işler o kadar hızlı ilerlemiyor. Güngören Tozkoparan bölgesi de riskli alan ilan edilen bölgeler arasında. Neredeyse 60 yıllık olan binalar hala yerinde duruyor. Gözle görülür tek gelişme, Tozkoparan'da bir kentsel dönüşüm ofisinin kurulması.

Zeytinburnu bölgesi de dönüşüm çalışmalarında hızlı davranan semtler arasında yer almakta. Son dönemde özel şirketler, riskli alan ilan edilen bölgelerde hak sahipleriyle anlaşıp hızlıca proje üretimine başlıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul, Piyalepaşa İstiklal Mahallesi bölgesinde buna örnek olarak gösterilebilir. Önümüzdeki dönemde Tahincioğlu Gayrimenkul'de Zeytinburnu bölgesinde Denizatı Sitesi'ni dönüştürecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, olası depreme nasıl hazırlanıyor?
  • 15.08.2022 15:56

İstanbul, olası depreme nasıl hazırlanıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 500 bine ...

İstanbul depremi için korkutan uyarı! Uzatmaları oynuyor!
  • 24.06.2022 16:18

İstanbul depremi için korkutan uyarı! Uzatmaları oynuyor!

Prof. Dr. Naci Görür, 'beklenen' İstanbul depremini bir kez daha hatırlatarak ha ...

AFAD ile OSBÜK arasında iş birliği protokolü imzalandı
  • 24.06.2021 16:20

AFAD ile OSBÜK arasında iş birliği protokolü imzalandı

AFAD'da düzenlenen protokol törenine AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, OSBÜK Ba ...