maritbet girişmaritbet
DenizBank ile İTÜ kentsel dönüşümde buluştu

DenizBank ile İTÜ kentsel dönüşümde buluştu

İki dev kuruluş, kentsel dönüşüm danışmanlığı sertifikası verecek.

DenizBank ile İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği neticesinde tasarlanan, İstanbul Ticaret Odası'nın desteklediği ‘Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı' kapsamında bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilere yönelik eğitim programı hayata geçiriliyor.

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark: “Türkiye'nin dört bir yanında başarıyla hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinde sahip olduğumuz bilgi birikimini, ülkemizin saygın üniversitelerinden İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde eğitim programına taşıyoruz. Kentsel Dönüşüm uygulamalarında fark yaratacak, bu alanda uzmanlaşma fırsatı sağlayacak özel bir eğitim modelini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz: '' Önümüzdeki 20 yıl sosyal ve ekonomik hayatımızda rol alacak olan kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek isteyen profesyonelleri, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları ile bir araya getireceğiz. 30 saatlik eğitimin ardından onaylı kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vereceğiz.''
Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi hizmetleri ile sektöründe farklılaşan DenizBank, ticari sorumluluklarının yanı sıra taşıdığı toplumsal sorumluluk çerçevesinde kentsel dönüşümde de önemli çalışmalara imza atarken, işbirliklerini güçlendiriyor.  

Bu kapsamda İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ve İstanbul Ticaret Odası destekleriyle ‘Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı' hayata geçirilirken, 19 Ağustos'ta düzenlenen imza töreninde DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark, DenizBank Konut ve Taşıt Finansmanı Grup Müdürü Hakan Varol, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz ve kurum çalışanları hazır bulundular.

Gerçekleştirilen anlaşma kapsamında kentsel dönüşüm alanında uzmanlaşmak isteyen kişilere kapsamlı bir eğitim içeriği sunulurken, uzman eğitmen kadroları ile Kentsel Dönüşüm faaliyetlerinde ihtisaslaşmanın sağlanması ve bu alandaki faaliyetlere duyulan güven ortamına anlamlı bir katkı sunulması planlanıyor.

“İşbirliğimiz ile sektöre katkı sağlamayı hedefliyoruz”

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Kentsel Dönüşüm finansmanı konusunda öncü ve söz sahibi Banka olarak Türkiye'nin her yerinde uzman ekiplerimiz aracılığı ile Kentsel Dönüşümün yanı sıra Köysel Dönüşüm faaliyetlerine de destek sağlamaya devam ediyoruz. Bu alanda sahip olduğumuz birikimi işbirliklerimizle geliştirerek; Kentsel Dönüşüm uygulamalarına hâkim, kanun ve yönetmelik detaylarını bilen, vatandaşa doğru ve eksiksiz bilgi verebilecek, Kentsel Dönüşüm süreçlerini yönetebilecek bir insan kaynağının yetişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri ve İstanbul Ticaret Odası destekleriyle eğitim programına imza atmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Anlaşmamızın her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Törende konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın da, İstanbul'un tarihten gelen değerleri ve mirasının gelecek nesillere aktarılması, can güvenliğini esas alan yeni bir yapılanma oluşturulması noktasında herkese büyük iş düştüğünü vurgulayarak, ‘'Biz İstanbul Ticaret Odası olarak insanların, kıtaların ve denizlerin buluştuğu bu şehirde ticareti ve yaşam kalitesini etkileyecek her türlü meseleye sorumlulukla yaklaşıyoruz ve vefa borcu duyuyoruz. Bu anlamda kentsel dönüşüm de oldukça önemsediğimiz konulardan biri. Özellikle İstanbul dünyada bir gayrimenkul merkezi olarak bu denli ilgi çekmekteyken inanıyorum ki; bugün kentsel dönüşüm konusunda atılan adımlar sadece İstanbul'da yaşayan insanları değil, uluslararası yatırımcıyı da yakından ilgilendiriyor. İşte bu nedenle İstanbul Ticaret Odası olarak genelde gayrimenkul sektörü ve özelde kentsel dönüşüm konusunda bir çalışmayı daha hayata geçiriyoruz. Üniversitemiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte  “Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifikası” adlı bir sertifika eğitim programını hayata geçirmeye karar verdik.  Ben, bu programın tüm ilgililere ve ülkemize faydalı olacağına yürekten inanıyorum'' dedi.

“Kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vereceğiz”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:  “Türkiye'de toplam 20 milyon konut stoku bulunuyor. Bunların üçte birinin afet riski taşıdığı artık herkesçe biliniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar 120 milyon metrekarelik bir alanı riskli ilan etti ve bu alanlarda dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 20 yıl içinde tamamlanması planlanan kentsel dönüşüm sürecinde tüm paydaşların yararlanabileceği bir modelle geliştirdiğimiz eğitim programında kendini geliştirmek isteyen profesyonellere, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları eşliğinde uygulanacak 30 saatlik eğitimin ardından onaylı kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vereceğiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DenizBank ile İTÜ kentsel dönüşümde buluştu
  • 19.08.2015 13:53

DenizBank ile İTÜ kentsel dönüşümde buluştu

İki dev kuruluş, kentsel dönüşüm danışmanlığı sertifikası verecek. ...

Denizbank kentsel dönüşümdeki iş ortaklarıyla iftarda buluştu!
  • 26.07.2013 10:09

Denizbank kentsel dönüşümdeki iş ortaklarıyla iftarda buluştu!

Devlet yardımlarının yanında DenizBank'tan kentsel dönüşüm kredisi kullanmak ist ...