maritbet girişmaritbet
Dadaş diyarı Erzurum da dönüşüme hız verdi!

Dadaş diyarı Erzurum da dönüşüme hız verdi!

TOKİ, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Erzurum’da bin konutun yapımı için harekete geçti.

Kentsel dönüşümün son dönemlerde önemini arttırması ile birçok ilde dönüşüm atağı başladı. Dönüşüme ayak uyduran şehirler arasında Erzurum da çalışmalara ağırlık verdi. 17 farklı bölgede toplam 480 hektarlık alanın 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' olarak ilan edilmesi sonrası şehir planlaması üzerinde yeni projeler start aldı.    

Bu alanların 113 hektarlık kısmında analiz, imar planı ve kentsel tasarım çalışmaları tamamlandı. Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Göreve geldikten sonra süratli bir şekilde çalışmalara başladık. Şehir planı üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Talepler doğrultusunda gerekli adımlar atılacak!

Kentsel Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle TOKİ, Aziziye İlçesi'nde ve Eski Mal Meydanı'nda konut ihalesi yaptı ve inşaatlara başladı. Birinci etapta 300 konut Aziziye'de, 600 konut da Eski Mal Meydanı'nda olmak üzere takribi olarak 1000 konut yapılıyor. İkinci etapta ise 600 konut için ihaleye çıkılıyor. Bundan sonra ise vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli adımlar atılacak.

Yeni bir yaşam alanı doğacak

Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde yeni kentsel dönüşüm alanları da bulunarak, buralarda da gerekli görülürse konut çalışması yapılacak. Kentsel dönüşümde, Büyükşehir Belediyesi ve Toki işbirliğiyle, Erzurum'un tamamına değer katacak projeler gerçekleştiriliyor. Yeni bir şehir merkezi inşa ediyor. Tarih ve geleceği buluşturacak bir çarşı, yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Sosyal donatı unutulmadı

TOKİ projelerinin uygulandığı imar planları Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Projelerin uygulama sahası Kazım Yurdalan Mahallesi'nde, konutların yanı sıra, 32 derslikli ilköğretim okulu, 750 kişi kapasiteli cami, 1 adet sosyal donatı alanlarının olduğu park, 1 adet ticari alan yer alacak. Aziziye İlçesi Ilıca mahallesinde de 111 adet işyeri ve 700 kişilik cami inşa edilecek. Projede yer alan konutlar, ısı yalıtımlı, depreme dayanıklı, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa ediliyor.

Gelişim bölgeleri

Kentsel dönüşümle yenilenip alt yapısı sağlamlaştırılacak olan bölgeler arasında; Eski Hayvan Pazarı, Kombina Alanı, Palandöken Caddesi (Hasan-ı Basri Mahallesi), Çırçır Mahallesi, Şehitler Mahallesi, İstanbul Kapı, İmar İskan Blokları, Sanayi Mahallesi ve Edipsomunoğlu Mahallesi, Gölbaşı (Eminkurbu Mah.), Evrenpaşa Mahallesi, Üç Küme Evler, Mumcu Mahallesi, Kale Çevresi ve Kazımyurdalan Mahallesi (Eski Mal Meydanı Arkası) yer aldı. 

Kale çevresi kültür yoluna dönüşüyor

Başkan Sekmen, Kale çevresi 'Kültür Yolu Projesi' kamulaştırma alan olarak belirlenen 77 bin metrekare alan, birinci, ikinci ve üçüncü etaplar olarak ayrıldığını belirtti. Sekmen, birinci etap için belirlenen 43 bin metrekarelik alanın, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak, hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti. Sekmen, "Toplam 29 tescilli binanın 3R projeleri hazırlanarak, Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Onaylanan projeler ihaleye çıkarıldı" diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina belediye ekiplerince yıkıldı
  • 24.11.2021 16:49

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina belediye ekiplerince yıkıldı

Erzurum "riskli alan" ilan edilen 2 dönümlük bölgede uygulanan Kentsel Dönüşüm P ...

Safranbolu, bayram öncesi boş kaldı
  • 30.07.2020 13:30

Safranbolu, bayram öncesi boş kaldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bul ...

Bakan Kurum, Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi
  • 06.11.2019 10:16

Bakan Kurum, Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışma alanl ...

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile tarih gün yüzüne çıktı
  • 07.07.2018 09:14

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile tarih gün yüzüne çıktı

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında çok katlı binaların arkasında g ...

Erzurum Yakutiye’de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor
  • 21.11.2017 11:55

Erzurum Yakutiye’de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

Başkan Korkut, ‘Cumhurbaşkanımızın yatay yapılaşma ve şehir kültürü için önerdiğ ...

Erzurum'da yenileme çalışmaları devam ediyor!
  • 15.10.2017 09:43

Erzurum'da yenileme çalışmaları devam ediyor!

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, Erzurum Palandöken'de yenileme çalışmaları yap ...