maritbet girişmaritbet
Bursa’yı daha yaşanabilir kılmanın yolu yıkımdan geçiyor

Bursa’yı daha yaşanabilir kılmanın yolu yıkımdan geçiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha yaşanabilir kılmanın yolunun yıkımlardan geçtiğini belirtti.

Yapılaşmanın yoğun olduğu Osmangazi ilçesindeki 2 mahallede 8 binayı kamulaştırarak yıkımlarını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmalar kapsamında Koğuçınar Mahallesi'nde yer alan Ulufeli Camii'ni çevresiyle birlikte dönüştürmüş ve Gülbahçe Meydanı'nı genişleterek daha da işlevsel hale getirmiş olacak. Bursa'yı daha yaşanabilir kılmanın yolunun yıkımlardan geçtiğini kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ortalama her gün en az 1 binayı yıkarak bu hedef doğrultusunda emin adımlarla hareket ettiklerini söyledi.

Bursa'nın yıpranan, depreme karşı büyük risk taşıyan yapı stokunu yol, spor tesisleri ve meydan düzenlemesiyle eriten Büyükşehir Belediyesi, böylelikle hem eski binaları ortadan kaldırıyor hem de bu bölgeleri yeni sosyal yaşam alanlarıyla güzelleştiriyor. Yoğun ve çarpık yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum olan Osmangazi'ye bağlı Gülbahçe Meydanı, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kamulaştırmalarla daha da genişletilmiş olacak. Meydandaki 5 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan binaların yıkımlarını gerçekleştirdi. Yıkımlarla birlikte yaklaşık 2 dönümlük alan elde edilecek ve hazırlanan yeni projeyle Gülbahçe Meydanı, genişletilerek daha da işlevsel hale getirilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma yaparak gerçekleştirdiği güzelleştirme çalışmalarından Koğukçınar Mahallesi'ndeki Ulufeli Camii de nasibini alacak. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana kavuşturulan Koğukçınar Mahallesi, Ulufeli Camii çevresinde yapılacak düzenleme çalışmalarıyla daha modern hal alacak. Yapılacak düzenlemeler nedeniyle kamulaştırılan cami etrafındaki 5 binanın yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, elde edilecek 1 dönümlük alana toplantı salonları, Kur'an-ı kerim kurs yerleri, abdest alma mekanları ve tuvaletler inşa edecek. Gülbahçe ve Koğukçınar mahallelerinde gerçekleştirilecek çalışmalar yaz aylarında tamamlanarak hizmete alınacak.

Osmangazi ilçesinde kamulaştırılan 8 binanın yıkım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yoğun yapılaşmanın bulunduğu bölgelere sosyal donatı alanları kazandırmak için yıkarak güzelleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Gülbahçe'de meydan ve yol alanında kalan 5 binanın kamulaştırıldığını ve yıkımlarının gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Yapılacak genişletme çalışmalarıyla Gülbahçe Meydanı, Selamet ve çevre mahalleleri de içine alacak şekilde önemli bir aktivasyon merkezi olacak” dedi. Gülbahçe Meydanı'nın genişletilmesi çalışmaları kapsamında 2 dönümlük alanın açığa çıkartıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bugün de burada kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında, Gülbahçe ve Selamet mahalleleri arasındaki geçiş daha da rahatlayacak. Gerçek anlamda bir meydan düzenlemesi olacak. İnşallah bu yaz hizmete alınarak bölgeye değer katacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, yıkılarak güzelleştirilecek alanlardan bir tanesinin de Koğukçınar Mahallesi olduğunu kaydetti. Mahalledeki Ulufeli Camii'nin çevresindeki 3 binanın kamulaştırıldığını belirten Başkan Altepe, “Mahallelerimizi daha da yaşanabilir hale getirmek için sosyal donatı alanlarının, tesislerin yapılması için sürekli kamulaştırma gerçekleştiriyoruz. Onlardan biri de Koğukçınar Mahallesi. Mahalle içinde bulunan Ulugeri Camii'nin çevresi binalar nedeniyle kapalıydı. Yapılan kamulaştırmalarla birlikte caminin etrafı tamamen açılmış oluyor. Her bir taraftan camiye ulaşım kolaylaşıyor” şeklinde konuştu. Uluferi Camii'nin çevresindeki 3 binanın yıkılmasıyla 1000 metrekarelik alanın açığa çıkacağını söyleyen Başkan Altepe, “Bir yandan caminin etrafı açılırken, erkek ve kız Kur'an-ı kerim kurs binaları, toplantı salonu, tuvaletler ve abdest alma mekanları sıfırdan modern şekilde düzenlenmiş olacak. Başka Koğukçınar Mahallesi olmak üzere bölgeye değer katacak önemli bir çalışma. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...