maritbet girişmaritbet
Bursa'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

İMSİAD'ın düzenlediği kentsel dönüşüm toplantısında Bursa'daki projeler konuşuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir hale gelmesi hedefiyle sürdürülen çalışmalarda kentsel dönüşümün önemli rol oynadığını söyledi. Başkan Recep Altepe, kentsel dönüşümde Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan adımlarla Bursa'nın çok önemli mesafe kaydettiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) tarafından Almira Otel'de düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Büyükşehir – İMSİAD Güç Birliği' toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya değer katan yatırımlarıyla ilgili çalışmalarını anlattı. Bursa'nın özellikli hizmetlerle geleceğe taşındığını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa gibi güzel bir şehirde yaşadığımız için şanslıyız. Bursa, sürekli büyüyen, gelişen ve ekonomik anlamda da büyük hamleler yapan bir şehir. Bursa'da büyük fırsatlar ve yapılacak çok iş var. Özellikle şehrin merkezinin dönüşebilmesi gerekiyor” dedi.
Bursa'nın dünya kenti olması hedefiyle çalışmalarına yön verdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa'da, 1070 mahalleli şehirde kentsel dönüşüm faaliyetleriyle şehrin kalitesinin ve değerinin artıyor. Kentin merkezindeki yıpranmış bölgeler dönüşerek en güzel ve kaliteli konut bölgeleri olmalı. Biz her zaman “Önce insan” dedik, insanlarımızın ihtiyacını önemsedik ve sonucunda da güzel uygulamaları görüyoruz. Modern bir Bursa'yı oluşturmak bize düşüyor. Bu konuda şanslıyız. Çünkü bu işi iyi bilen başarılı iş adamlarımız var. İMSİAD bu işi gerçekten iyi yapıyor. Kentsel dönüşümde en yoğun görüştüğümüz kuruluşların başında geliyor, İMSİAD…” diyerek, sağlıklı bir şehir için tüm kent dinamiklerinin koordineli çalışmasının önemine değindi.

“Bursa'nın gücü var”

Başkan Altepe, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından örnekler verdiği sunumunda, “Bursa'nın gücü var. Türkiye'deki ve Bursa'daki gelişme devam etsin istiyoruz. Önemli olan, özellikle bu şehrin yenilenmesi konusunda doğru adımları atabilmektir. Bu konuda çalışmalar sürüyor” diyerek, herkesin yaşadığı kentle ilgili sorumluluk alması gerektiğine dikkati çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin attığı adımlarla kentsel dönüşümde güzel mesafe alındığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa, kendisini ispatladı. Ankara'dan dönüşüm konusunda yetki sadece Bursa'ya verildi. Bursa'da halkımız mutlu olsun, güven içinde evlerinde otursun istiyoruz. Bursa'da çok büyük potansiyel var. Gerçekten güzel yapılan kaliteli işlere müşteriler de var. Bursa, kendi içinde gerçekten büyük bir gücü, potansiyeli, sinerjiyi barındırıyor. İnşallah bunu hep birlikte değerlendirelim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir'e teşekkür

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır da açıklamasında, İMSİAD olarak Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını desteklediklerine dikkati çekerek, “Tek el şaklamaz. Bursa için, ülkemiz için, insanımız için birlik ve beraberlikten asla taviz vermemeliyiz. Gerektiğinde hatta her zaman elele tutuşabilmeliyiz. Bu manada, haklı olduğumuz her konuda istisnasız her zaman yanımızda olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kentin tüm dinamiklerine teşekkür ediyoruz” dedi. Gökçadır, Başkan Altepe'ye ‘Kentsel Dönüşümde Büyükşehir – İMSİAD Güç Birliği' etkinliği adına teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!
  • 20.07.2017 10:59

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm için çalışmala ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...