maritbet girişmaritbet
Bursa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Bursa'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dönüşümü değerlendirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuştu. Altepe, dönüşüm yapmak isteyen vatandaşların belediyeye başvurabileceğini söyledi.

Sabah Gazetesi tarafından Bursa'da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  şu anda Bursa'da binlerce binanın yıkılarak yenilendiğini hatırlatarak, depreme karşı tedbirini almak isteyen vatandaşları kentsel dönüşüm için kendilerine başvurmaya çağırdı. Konutları depremde ağır yara alan ve riskli statüde bulunan vatandaşların ‘Devlet gelsin, evimi yapsın' anlayışıyla hareket ettiğini ve bu düşüncenin sonuçsuz kalmaya mecbur olduğunu belirten Başkan Altepe, “Buradan evleri riskli statüde bulunan vatandaşlara, depreme karşı harekete geçmeleri çağrısında bulunuyorum. Eğer dönüşüm kararı alıp bu konuda proje oluşturduysanız, projelerde yeşil alan miktarını artırıp otopark sorununu parsel içerisinde çözdüyseniz biz 0.50 emsal artışı vermeye hazırız. Bu konuda tek yetkili ve karar mercii Büyükşehir Belediyesi'dir” dedi.

Sabah Gazetesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı, Bursa'da başladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Sarayı'ndaki (Merinos AKKM) kurultayın açılışına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Sabah Gazetesi yetkilileri ve davetliler katıldı.

Kurultayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'daki riskli statüdeki konutları 0.50 emsal artışıyla yenilemeyi ve şehri daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmayı düşündüklerini söyledi. Benzer uygulamayı turizm sektöründe denediklerini ve başarılı olduklarını, 0.50 emsal artışıyla şehirde 5 yıldızlı kalitede onlarca otelin yapılmasını sağladıklarını belirten Başkan Altepe, “Daha önce Bursa turizme kapanmış, kaplıca özelliği bile unutulmuştu. Şimdi bunların tekrar önünü açtık. Otellerimizde, turistik tesislerimizde 0.50 emsal artışı verdik. Artık şu anda onlarca otel yapılıyor” dedi. Turizm sektöründe başarılı olan bu sistemi konutlarda da uygulamayı düşündüklerini söyleyen Başkan Altepe, “Dedik ki bu yaptığımız çalışmayı sitelere de yapalım. Projelerinde yeşil alanı artıran, otopark sorununu parsel içerisinde çözen sitelere, mahallelere 0.50 emsal artışı verelim. Ben buradan sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. 0.50 emsal artışında Bursa'yı tek yetkili kılarak, dönüşümde de örnek olmasının önünü açtı” diye konuştu.

Başkan Altepe, bakanlık tarafından Büyükşehir uhdesine bırakılan 0.50 emsal artışının ‘konutların dönüşerek yenilenmesi yönünde' büyük fırsat olduğunu dile getirdi. Şu anda kentte binlerce binanın yıkıldığını, en son 20'ye yakın sitenin başvuruda bulunarak Büyükşehir'den onay aldığını ifade eden Başkan Altepe, “Mahalle ve site sakinleri bir araya gelip, yaptırdıkları projelerde yeşil alanı artırdıkları ve otopark sorunun çözdükleri takdirde 0.50 emsal artışını veriyoruz. Bu dönüşüm için büyük bir fırsat. Tek beklentimiz halkımızın bilinçli olmasıdır. Maalesef vatandaşta şöyle bir beklenti var: Devlet gelsin, evimizi yapsın. Böyle bir durum söz konusu değil! Bursa'da 1070 mahalle var ve bunların önemli bölümü dönüşmeyi istiyor. On binlerce binanın yıkılıp yenilenmesi lazım. Onun için herkesin harekete geçip, üzerine düşeni gerçekleştirmesi lazım. Depremin ne zaman geleceği belli değil. Hep birlikte tedbirimizi almalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...