maritbet girişmaritbet
Bakanlık, İnciraltı yıkımlarını erteledi

Bakanlık, İnciraltı yıkımlarını erteledi

Balçova Belediyesi'nin 8 Ağustos pazartesi günü başlayacağı yıkım Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen yeni bir yazıyla ertelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sit alanlarındaki kaçak yapılarla ilgili tüm belediyeleri ilgilendiren uyarı yazıları üzerine İnciraltı'nda 110 binaya tebligat yapan Balçova Belediyesi'nin 8 Ağustos pazartesi günü başlayacağı yıkım, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen yeni bir yazıyla ertelendi.
Bakanlık yazısıyla İnciraltı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları süreçleri tamamlanana kadar yıkım yapılmayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşer Yardımcısı Kemal Fahir Genç tarafından Balçova Belediyesi'ne gönderilen yazıda, İnciraltı planlarının İzmir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na iletildiği, bu aşamada yıkım kararı verilen taşınmazların bulunduğu alanın Koruma Bölge Kurulu tarafından değerlendirilmesi sonrası plan onayı yapılacağı için bir değerlendirme yapılamayacağını belirtti. Bakanlık tarafından gönderilen bu yazıyla Balçova Belediyesi, yıkımları erteledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz