maritbet girişmaritbet
Bahçelievler yeniden 'bahçeli' oluyor

Bahçelievler yeniden 'bahçeli' oluyor

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biri olan Bahçelievler’i yeniden ele alarak Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki gibi yaşanabilir bir semt haline getireceklerini söyledi

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, 30 Mart seçimleri öncesi projelerini açıklamaya devam ediyor. Bahçelievler Kentsel Yenileme ve Gelişim Projesi'ni Çankayalılar'ın beğenisine sunan Barış Aydın, seçmenlerinden destek istedi. Bahçelievler sakinlerinin genellikle huzurlu bir yaşam arzusuyla bu semti tercih ettiğini hatırlatan Barış Aydın, “Cumhuriyet'in ilk yıllarında adını bahçe içindeki evlerden alan Bahçelievler, zamanla yapılaşmaya yenik düşerek başta bahçeleri olmak üzere tüm yeşil alanlarını kaybetti. Bizim ortaya koyacağımız projede yeşil alanlar ile dinlenme ve eğlence alanları uyum içerisinde olacak. Nüfusunun çoğunluğu emeklilerden oluşan Bahçelievler'in yeni bir çehreye kavuşmasının zamanı gelmiştir. Çankaya halkı, Başkent'in göbeğinde oturup da sürekli mazeret üreten belediye yüzünden herhangi bir belde kadar bile hizmet görmemeyi hak etmiyor” dedi. Semtin, trafik, otopark, yeşil alan ve dinlenme alanlarının bulunmaması gibi sorunları olduğunu dile getiren Aydın, “375 bin metrekarelik alanı kapsayacak; Kentsel Yenileme ve Gelişim Projesi hayata geçtiğinde Bahçelievler, Çankaya'nın en önemli markalarından birisi haline gelecek. Geniş yeşil alanlara ve caddelere kavuşacak olan semtte trafik ve otopark sorunu da kalmayacak” şeklinde konuştu. 
kentsel dönüşüm

"Semt sakinlerinin istemediği hiçbir proje uygulanmayacak"

Bahçelievler sakinlerinin şikâyet ettiği tüm sorunların bilincinde olduklarını ifade eden Barış Aydın, şunları söyledi: “Bahçelievler için düşündüğümüz bütün projeleri, semt sakinlerinin görüşünü alarak hayata geçireceğiz. Eğitim ve bilinç seviyesi yüksek olan semt sakinlerinin ortaya koyacakları tüm görüş ve öneriler bizim kararlarımızı şekillendirecektir. Bizler şikâyet edilen sorunların ortadan kaldırılması ve daha yaşanabilir bir Bahçelievler için yola çıktık. Karar, yetki ve onay onların olacak."

Sahip olduğu mağaza, restoran, kafe, bar ve diğer eğlence mekânları nedeniyle Bahçelievler'in özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Barış Aydın, “30 Mart'ta Çankaya halkından yetkiyi aldığımızda, bu ilgiyi azaltmadan daha yaşanabilir bir semt nasıl oluşturulur herkese göstereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barış Aydın Çankaya'da hangi projelere imza atmayı hedefliyor?
  • 27.03.2014 11:53

Barış Aydın Çankaya'da hangi projelere imza atmayı hedefliyor?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın Ankara için hazırladığı proje ...

Bahçelievler yeniden 'bahçeli' oluyor
  • 18.03.2014 11:55

Bahçelievler yeniden 'bahçeli' oluyor

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, sosyal yaşamın önemli merkez ...

Barış Aydın 'Çankaya’da değişimin kapılarını açacağız'
  • 06.02.2014 12:18

Barış Aydın 'Çankaya’da değişimin kapılarını açacağız'

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, çalışma ofisinde vatandaş to ...

Barış Aydın ilçe ziyaretlerinde vatandaşlara arsa uyarısı yaptı
  • 03.02.2014 08:07

Barış Aydın ilçe ziyaretlerinde vatandaşlara arsa uyarısı yaptı

Barış Aydın, ilçedeki köy statüsünden mahalleye dönüşen 7 yerleşim birimini ziya ...