maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi'nin dönüşümü tecrübelilere emanet edilmeli

Bağdat Caddesi'nin dönüşümü tecrübelilere emanet edilmeli

AE Mimarlık'ın patronu Ahmet Erkurtoğlu, bölede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi

AE Mimarlık şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Bağdat Caddesi müteahhitlerini masaya yatıran Erkurtoğlu, bölgede yenileme çalışmalarının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bağdat Caddesi'nde tanımadığımız firmalar var

Bölgenin durumunu masaya yatıran Ahmet Erkurtoğlu ‘Caddenin eski müteahhitleri Merttaş İnşaat, Taşyapı gibi bazı firmalar kentsel dönüşüme girmiyor. Ancak genel olarak buraya o kadar firma girdi ki birçoğunu tanımıyoruz. Bu firmalar bir şekilde teminat mektubu veriyorlar. Yani 1 milyon lira ile Bağdat Caddesi'nde inşaata giren firmalar duyuyoruz. Böyle devam ederse ileride banker faciası gibi müteahhit faciası yaşarız' dedi.

Buranın önemli şirketleri var

Bölgede tanınmış firmaların yer aldığını ve çok firma oluşunun kendisinde endişeye neden olduğunu açıklayan Erkurtoğlu ‘Bağdat Caddesi müteahhidi; yıllardır burada iş yapan ve bu çevrede iş yapması gereken firmalar. Merttaş İnşaat, Taş Yapı İnşaat, Selimoğlu, Teknik Yapı ve son zamanlarda Demirli gibi birçok firma buranın önemli şirketleri arasında yer alıyor. Bu şirketler kaliteli inşaat yapıyor. Ancak son zamanlarda birçok firma buraya geldiği için endişelerim var' açıklamalarında bulundu.

ETS Turizm güçlü firmaların başında geliyor

Bağdat Caddesi'nde çalışma yapan firmaları masaya yatıran Erkurtoğlu ‘Cadde civarında 5-6 inşaat yapan firmanın cadde müteahhidi olduğunu belirten Erkutoğlu ‘ETS Turizm bölgenin güçlü firmalarının başında geliyor. Şirketin şu anda 6-7 tabelası var. Ancak bakıldığı zaman caddede şuanda 50 tane müteahhit vardır. Adana, Sakarya, Şanlıurfa, Denizli, Diyarbakır'dan gelen birçok firma var burada. Mesa daha sonradan gelmesine rağmen yüzde 60 teklif edip, en az 5 dönüm arsa istiyor' diye konuştu.

Turcas Petrol'ün sahibi de burada

Turcas Petrol'ün sahibi Zülfikarlar Grubu'nun da bölgede yeni bir proje inşa edeceğini belirten Erkutoğlu ‘Bu grup nakit sıkıntısı olmayan bir grup. Altınbaş firması da burada yarım kalan bir inşaatı aldı. O firmada da nakit sıkıntısı yok. Messe Tekstil firma geldi. Büyük kumaş tüccarı bu firma. Cadde de kendi arsaları var. Orada bir proje geliştireceğiz' dedi.

Satış problemi olmayan bir yer

Bağdat Caddesi'nde satışların sürekli nakit olduğunu belirten Ahmet Erkurtoğlu ‘Burada 500 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında daireler satılıyor. Satış problemi olmayan bir bölge burası. Cadde de 30 bin konut olduğunu farz edersek bunlar 40 bin konut olarak geri gelecek. Yani 10 bin konut satılacak. 30 bin dairenin sahibi sonuç olarak belli. Bu sebepten ötürü büyük grupların caddeye girmesi akıllıca bir yöntem' şeklinde konuştu.

Taks artarsa cadde ihya olur

Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirilen yüzde 20'lik artışın Bağdat Caddesi'ne, Acıbadem'e, Kadıköy'ün sahil kesimine faydası olmadığını söyleyen Ahmet Erkurtoğlu ‘Bu bölgede 100 metrekare yeri olan insanlar 80 metrekareye razı oluyor. Dükkanı olan insanların ise yeniden dükkan alma şansı yok. Bölgede Taks artarsa Bağdat Caddesi ihya olur' dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm nasıl gidiyor?
  • 04.05.2015 16:24

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm nasıl gidiyor?

Coldwell Banker'ın önemli satış uzmanlarından Ayşe Fügen Arda, Bağdat Caddesi'nd ...

Kentsel dönüşümle Kadıköy'ü katlediyoruz!
  • 04.05.2015 10:13

Kentsel dönüşümle Kadıköy'ü katlediyoruz!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün, başta Fi ...

Aydoğdu Grup, Bağdat Caddesi'nde dönüşüm yapacak!
  • 17.04.2015 10:02

Aydoğdu Grup, Bağdat Caddesi'nde dönüşüm yapacak!

Adana kökenli Aydoğdu Grup, İstanbul'a adım attı. Şirketin yönetim kurulu eş baş ...