maritbet girişmaritbet
Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek! Kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek! Kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, müteahhitlerle ikinci toplantıyı yaptı. Kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktığını ifade eden Çağırıcı, “Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Birleşerek siteler kurun, ancak sitelerin etrafını Berlin duvarlarıyla çevirmeyin, komşuluk da yaşasın” dedi

 

Bağcılar'da müteahhitlerle ikinci toplantı gerçekleştirildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geçtiğimiz günlerde müteahhitlerle bir araya gelerek, otoparksız ve asansörsüz binalara izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Söz konusu toplantıda detayların konuşulacağı ikinci bir toplantının da kararı alınmıştı. 
 
Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile 300'ün üzerinde müteahhit katıldı. 
 
Belediye olarak radikal bir karar aldıklarını ifade eden Çağırıcı, 1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bir bölümünün riskli olduğunu ifade ederek, meselenin ticari kaygılar bir kenara bırakılarak, bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aldıkları kararın ardından, “Bugüne kadar neredeydin?” diye soranların çıktığını belirten Çağırıcı, “Yarın böyle bir karar alsak yine aynı tepki ile karşılaşacaktık. Yaptığımız hesaba göre Bağcılar'daki otopark sorununu çözebilmek için ilçenin dörtte birine otopark yapmamız gerekiyor, bu da mümkün değil. Onun için otopark sorununu binalarda yapacağımız dönüşümle çözmek zorundayız” dedi. 
 
Belediye olarak belirledikleri kentsel dönüşüm alanlarının dördünün onaylandığını ve Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Çağırıcı, “Kentsel dönüşümde 6 ay içerisinde hızlı bir süreç başlayacak. Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Bir araya gelin ve siteler oluşturun. Ancak bu sitelerin etrafını da Berlin duvarıyla çevirmeyin. Komşuluk ilişkileri de devam etsin” diye konuştu.
 
Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığına vurgu yapan Çağırıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Her hangi bir cadde ya da meydan ismi söylendiğinde ‘hangi ülke' diye sormuyoruz. Plana göre hareket edelim, en azından 5-10 yıl sonra ulaşacağımız bir doğrumuz olsun. Hatada ulaşacağımız bir doğrumuz olmayacak.” 
 
“Bu projeyi başarabilirsek, hepimiz kazanacağız, başarısızlık olursa o zaman bu başarısızlık benim olacak” diyen Çağırıcı, bir müteahhidin “Ben 3 parseli birleştirdim ancak 500 metrekare etmiyor. 422 metrekarede kalıyor. Otopark da yapabiliyorum. Ne yapabilirim?” şeklindeki sorusuna Çağırıcı, “Ayrık nizamda, otopark ve asansörlü yapabilirsen 500 metrekare şartı aramayacağız. Çünkü ayrık nizamda inşa edilen binalar kentsel dönüşüme uygun olarak inşa edileceğinden, ileride o ada kentsel dönüşüm alanı ilan edilirse sorun oluşturmayacak” cevabını verdi. 
 
Toplantıda söz alan müteahhitler genel olarak konuşulanlarla imar planlarının uyumlu hale getirilmesini isterken, Başkan Çağırıcı, uygulama esnasında bazı aksaklıkların ortaya çıkabileceğini, bu aksaklıkların da istişareler sonucunda düzeltileceğini belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor
  • 08.02.2022 15:46

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

Bağcılar’da deprem riski taşıyan 327 bağımsız birimin yer aldığı Ece Sitesi, ken ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek
  • 25.10.2021 16:15

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek

Bağcılar Belediyesi, depremde zarar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek ...