maritbet girişmaritbet
Adanalı Çukurova İstanbul’da kentsel dönüşüme giriyor

Adanalı Çukurova İstanbul’da kentsel dönüşüme giriyor

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, 2016 yılında İstanbul’un merkezinde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini belirtti.

Kartal'da hayata geçirdiği Çukurova Tower, Çukurova Balkon ve Adanus Park projeleri ile dikkat çeken Adana merkezli Çukurova Gayrimenkul, İstanbul'da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

2016'DA DÖNÜŞÜME AĞIRLIK VERECEĞİZ

2016 yılında İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini belirten Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, “Gayrimenkul sektörünün hızla geliştiği Adana'da ve İstanbul'da projelerimiz devam ederken bir yandan da merkez olarak konumlandırdığımız İstanbul'un cazip bölgelerinde yeni konut projeleri gerçekleştirmek üzere arsa geliştirmeyi sürdürüyoruz. 2016'da Kartal'da yer alan, her dairesi balkonlu, dairelerin iç dizaynından ödeme koşullarına kadar her yönüyle kişiselleştirilmiş butik bir proje olan Çukurova Balkon'a devam edeceğiz. Ayrıca 2016 hedeflerimiz arasında İstanbul'un değerli bölgelerindeki kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermek de yer alıyor”dedi.

Son, “Türkiye'de gayrimenkul sektörü son 10 yılda çok büyük gelişme kat etti ve önemli bir noktaya geldi. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda yaşanan gelişmeler sayesinde lüks konut projeleri gerek inşaat kaliteleri gerekse sosyal donatıları ve sunduğu diğer hizmetlerle Avrupa ülkeleri ile yarışır durumda. Alternatif yaşam alanları oluşturularak, ulaşım ağındaki gelişmelere paralel semtlerdeki yenilenme girişimleri ve bölgelerin yatırım değerleri hızla artış göstermeye başladı” ifadelerini kullandı.

EKONOMİNİN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUZ

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin üzerinde bir büyüme gösterdiğine dikkat çeken Tamer Son, “2014 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 2,9 büyümesine karşılık, inşaat sektörü yüzde 2,2 büyüyerek iyi bir ivme yakaladı. İnşaat sektöründe 2015 yılı kapanışının ise yüzde 4,3 büyüme ile olması tahmin ediliyor. Buna göre inşaat sektörünün ekonominin üzerinde bir büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) verilerine göre ise 2015 yılı Şubat ayında konut satışları yaklaşık 95 bin adet ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. 2015'in ilk 8 ayında yabancı yatırımcılara da 14 bin konut satışı gerçekleşti” diye konuştu.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

İnşaat sektöründeki büyümenin devam edeceğini belirten Tamer Son, “İnşaat sektöründeki canlılığı artıran bu gelişmelerin ışığında sektörümüzün Türkiye'nin ekonomik gücünü 2015'te de yükseltmeye devam ettiğini görüyor ve bu yükselişin devam edeceğini öngörüyoruz. Bu da hem ülke ekonomimiz hem de kaliteli konut üreticileri için büyük bir fırsat” dedi.

MEGA PROJELER KONUT SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİCEK

3.Köprü ve 3.Havalimanı gibi mega projeler ile birlike önümüzdeki dönemlerde konut sektörünün daha da hareketleneceğine dikkat çeken Son, “Türkiye'de yılda ortalama 550 bin konut satılıyor. 3. köprü ve 2017 yılında faaliyete geçecek olan 3. havalimanı projeleriyle birlikte önümüzdeki dönemlerde de konut sektöründe bizleri hareketli günlerin beklediğini öngörüyoruz. Seçim döneminden sonra sektördeki canlanmanın daha hızlı artacağını düşünüyoruz. Ayrıca inşaat sektörünün ve yarattığı istihdamın da çok değerli olduğuna inanıyoruz. Sektör yapısı gereği geniş bir yaş gurubu ile her eğitim düzeyinden kişiye istihdam sağlama özelliğe sahip. İnşaat sektöründe beklediğimiz büyüme ile birlikte istidamın da artacağını öngörüyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ İHRAÇ GELİRİ

Konut sektörünün Türkiye'nin en iyi ihraç gelirlerinden biri olduğunun altını çizen Son, “Mütekabiliyet Yasası ile canlanan yabancılara konut satışına bakacak olursak da Türkiye'nin en iyi ihraç gelirlerinden biri olan konut sektöründe yabancılara konut satışında 2015 yılı sonunda 5 milyar dolarlık bir gelir hedefleniyor. 2016'da ise bu gelirin 10 milyar dolara çıkması beklenirken, toplamda 20 bin konut satışı gerçekleştirilmesi hedefleniyor” ifadesinde bulundu.

FAİZ VE DÖVİZDE DÜŞÜŞ OLURSA FİYATLAR ARTAR

Tamer Son “konut fiyatları ne olur” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Seçim sonrasında beklendiği gibi faizlerde ve dövizde düşüş olursa konut talebinin artış göstereceğini ve artan taleple birlikte konut fiyatlarında da bir miktar artış yaşanabileceğini öngörüyoruz.”

 

 

Yeniemlak.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...