maritbet girişmaritbet
Yozgat'ta Bilal Şahin Külliyesi açıldı!

Yozgat'ta Bilal Şahin Külliyesi açıldı!

Hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan külliyenin açılışını, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yozgat'ta hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilal Şahin Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bozdağ, külliyenin açılışında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerinin sadece Türkiye'de olmadığını belirterek, Balkanlar, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve ABD'de milletin, devletin adına başkanlığın Allah rızası için hizmet ettiğini söyledi.

Açılan külliyenin kente hayırlar getirmesini dileyen Bozdağ, Yozgat'a çeşitli katkılarda bulunan ve eserler kazandıran hayırsever iş adamı Şahin'e teşekkür etti.

Yozgat'a Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla bir ilim ve irfan yuvası kazandırılacağının müjdesini veren Bozdağ, "Kentimizde uzun zamandır altyapı çalışmaları devam eden Diyanet Eğitim Merkezinin şu anda projesi tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde inşası başlayacak ve tamamlandıktan sonra kentimize ve bölgemize bir ilim irfan yuvasıyla buradan hizmet imkanı doğacak" diye konuştu.

Camilere her dönem sahip çıkıldığını vurgulayan Bozdağ, "Camiler nerede olursa olsun bizim istiklalimizin sembolüdür. Sadece imanımızın, Müslümanlığımızın sembolü değil, bağımsızlığımızın da sembolüdür, ülkemizin tapusudur. Ecdadımızın çekildiği yerlerde ise oralarda bizim ecdadımızın izidir, eseridir. O diyarların İslam olduğunu gösteren bir izdir" dedi.

Bozdağ, camilerin milletin gönül hazinesiyle yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yapılmış camilerin neredeyse tamamı, milletin gönül hazinesinden verdikleriyle yapılmaktadır. Devletin bütçesinden cami yapımına harcanan para neredeyse yoktur. Sadece yapılırken cüzi destekler vardır. Zaman zaman eleştiriliyor, 'Türkiye'de bu kadar camiyi devlet hazinesinden, bütçesinden yapıyorlar' diye hükümetimizi ve bizden önceki hükümetleri eleştirenler oldu. Bu eleştirilerin tamamı haksız, yanlış ve yersizdir çünkü devletin bütçesinden cami yapma geleneği, bizim milletimizin tarihinde de yoktur. Osmanlı'ya bakarsanız onların da devlet bütçesinden değil, ya vakıflardan, derneklerden ya da Bilal Şahin gibi hayırseverlerin gönül hazinesinden verilenlerden yapılmıştır. Okullarımızın bir kısmı da öyle yapılmaktadır."

Nüfus bakımından yoğun olan bazı ilçelerde camilerin yetersiz olduğunu ve bu nedenle cuma namazı vakitlerinde yolların trafiğe kapandığını ifade eden Bozdağ, camilerin inşa edileceği yerlere imar planlarında kıyıda kenarda değil, şehrin merkezinde yer verilmesi için belediyelere çağrıda bulundu.

Bozdağ, büyük şehirlerin merkezlerinde daha çok camiye ihtiyaç olduğunu belirterek, hayırseverlerden hayırlarını devam ettirmelerini istedi.

Ramazan ayına kısa süre kaldığını anımsatan Bozdağ, "Ramazan'ın hayra, huzura vesile olmasını diliyorum. Ramazan'ın gözyaşının, huzursuzlukların ortadan kaldırıldığı bir iklime vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

"İmar etmek başkadır, inşa etmek başkadır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise başkanlıklarının Kazakistan, Kırgızistan, Mali, Kosova gibi pek çok ülkede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Hayırseverlerin himmetleriyle yapılan eserlere dünyanın her yerinde rastlandığını ifade eden Görmez, "Sadece fakülteler, camiler, hastaneler değil. Siz bir yerde açlık, kıtlık olunca oranın yardımına koşuyorsunuz, bir yerde sel olur, Pakistan'da olduğu gibi yardımlarına yetiştiniz. Somali'de bir milleti ayağa kaldırdınız. Bütün bunlar milletimizin ortak sadakaları" dedi.

Kur'an-ı Kerim'de insanların yaratılış gayelerini anlatan ayetler olduğunu belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Yaratılış gayemiz bir ayette 'Allah sizi yerden, topraktan yarattı. Sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi' diye ifade ediliyor. İnsanoğlunun yeryüzüne gönderiliş gayelerinden biri yeryüzünü imar etmek. Kardeşlerim elbette şehirler kurmak, medeniyetler oluşturmak çok önemli ancak şehirler taşlarla ve betonlarla kurulmaz. Şehirler sadece elektrik ve su şebekelerini yer altından döşemekle kurulmaz. Şehirler, kalpler arasında şefkat, sevgi ve merhamet şebekeleri döşemekle kurulur. Elbette binalar önemlidir ama şunu unutmamak lazım; kalbini imar edemeyen insanlar ne şehirler imar edebilirler ne de yeryüzünü imar edebilirler. Önce insanı imar etmeliyiz ki insanlar da kainatı imar edebilsin. İnşaatlar yapabilirler, yüksek binalar yapabilirler ancak imar edemezler. Şu apartmanlar şehirlerin inşası için önemli ancak bu mekanlar şehirlerin imarı için önemli. İnşa etmek başkadır, imar etmek başkadır. Bilal bey, cami inşa etti, biraz sonra çocuklarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle hep birlikte kalplerimizi birleştirerek Rahman'a yöneldiğimiz zaman imar etmeye başlayacağız."

Diyanet İşleri Başkanlığının güzel bir eğitim binasını Yozgat'ta inşa etmek istediklerini belirten Görmez, bütün bölgeye hitap edecek merkezden müftülerin, vaizlerin yetişmesini dilediklerini söyledi.

Görmez, her yıl Ramazan ayında vurgulanacak bir konu belirlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki çılgınca bir tüketim toplumu olduk. Helal-haram, ticaret ahlakı demeden, açgözlülük insanoğlunu kanaatsiz hale getirdi. Bu sebeple bu tüketim toplumunda tükenmemek için helal kazanç-helal lokma ilkesinin üzerinde durmalıyız. İftarlarımızda, sahurlarımızda aldığımız hiçbir lokmada tüyü bitmemiş yetimin hakkı olmamalı. Bunun için Ramazan'da kazancımızın helal olup olmadığının muhasebesini yapmak için Türkiye genelinde her yerde bu konu üzerinde duracağız."

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Görmez, "Ramazan gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimize, alemi İslama bereket, huzur, rahmet, barış ve kardeşlik getirsin. Bugünlerde hepimizin kalben buruk olarak izlediğimiz İslam coğrafyasında ızdırap çeken bütün kardeşlerimize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, içinde cami, yatılı Kur'an Kursu, müftülük binası ve kütüphane bulunan külliyenin açılışı yapıldı. Açılışı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilal Şahin Camisi'nde cuma namazını kıldırdı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak
  • 27.05.2018 17:56

Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Yozgat Havaalanı'nın temelinin 3 ...

'Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor'
  • 03.09.2017 09:40

'Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor'

Sorgun Belediyesi Konferans Salonu'ndaki bayramlaşma programına katılan Başbakan ...

Diyarbakır Çınar'da ilçe müftülüğü binası hizmete açıldı
  • 21.05.2017 12:22

Diyarbakır Çınar'da ilçe müftülüğü binası hizmete açıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki müftülük binası Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. ...

Kostroma Merkez Camisi ibadete açıldı
  • 05.05.2017 15:50

Kostroma Merkez Camisi ibadete açıldı

Rusya’nın Kostroma şehrindeki Merkez Camisi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Me ...

Ayasofya'da 85 yıl sonra sabah ezanı okundu!
  • 02.07.2016 08:56

Ayasofya'da 85 yıl sonra sabah ezanı okundu!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı Kadir Gecesi programının ardın ...

TOKİ Yozgat Sorgun'da 2. etabın yapımına başlandı
  • 29.09.2015 11:00

TOKİ Yozgat Sorgun'da 2. etabın yapımına başlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Sorgun ilçesinin Karşıyaka Ma ...