maritbet girişmaritbet
Yenişakran'da cezaevi bereketi!

Yenişakran'da cezaevi bereketi!

Kent merkezinden kaldırılacak olan Buca Cezaevi'nin yerine Aliağa'nın Yenişakran beldesinde yapımına başlanan cezaevi inşaatında sona yaklaşıldı.

İnşaatın 16 Ekim'de Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı'na teslim edileceği, Buca Cezaevi'ndeki mahkumların da yılbaşına kadar Yenişakran'a nakledileceği öğrenildi.

Beldede büyük heyecan yaratan gelişme üzerine emlak fiyatları yüzde 100 artarken, yatırımcılar da yeni hedef olarak Yenişakran'ı seçti. Cezaevinde görevli 2 bin kişinin beldeye yerleşmesi, mahkum ve tutuklu ziyaretine gelenlerin artmasıyla küçük beldeye yılda 200 milyon lira girebileceği kaydedildi.

10 BİN KİŞİ GELİYOR

Cezaevi komutanı, cezaevi müdürü, infaz memurları gibi personelin atamalarının yapılmasının ardından ev kiralamak isteyenler için yeni inşaatların yapılmaya başladı. Cezaevi sayesinde 10 bin nüfuslu beldenin nüfusuna 10 bin kişi daha katılacak. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, İzmir İl Özel İdaresi'ne ait altyapı hizmetlerinin yapımını görüştü. Kahraman'ın yeni bir ilköğretim okulu ve ek lise binası yapımı için belde halkından gelen talepleri ilgili kurumlara ilettiği öğrenildi.

Yenişakran Belediye Başkanı Ethem Yorulmaz, imar planında yeni düzenlemelere gittiklerini söyledi. Başkan Yorulmaz, beldenin cezaevinin getireceği nüfus ve ekonomik hareketliliğe göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yorulmaz, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Beldemizin kaderi değişirken, fiziki yapısının de ele alınması gerekiyor. İlgili bakanlıkların yeniden düzenleme yaparak, ihtiyaçların karşılanabilir hale gelmesi lazım. Yüksek katlı yapılara izin verilmesi için yetkilere ihtiyacımız var. Büyük işyeri ve otel yapmak isteyen işletmeciler de bu iznin verilmesini bekliyor. Antalya, Muğla ve İzmir'den otel yapmak için gelen yatırımcılar var. 26 Ekim'den sonra 10 bin olan nüfusumuzun beklentisini karşılamak mevcut imkanlarla olmaz. Bir otel açılırsa, 100 eve bedel. Taleplerimizin dikkate alınıp yerine getirileceğine inanıyoruz" dedi.

35 PROJE KAPSAMINDA

Cezaevinin taşınmasıyla Yeni Şakran'daki turizmin de hareketleneceğini kaydeden Başkan Ethem Yorulmaz, denizin, yeşil doğanın da farkına varılacağını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıkladığı "35 İzmir, 35 Proje" içinde Yenişakran Marinası projesinin de bulunduğunu hatırlatan Yorulmaz, "Yakında marina projesinin uygulamaya konulacağını öğrendik. Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, etüt çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağının müjdesini verdi. Belde turizmi için büyük bir atılım olacak" diye konuştu.

BEKLENTİ YÜKSEK

Lokantacı Feridun Durmaz: Esnafımızın güzel bir beklentisi var. Cezaevinin, Yenişakran'a gelmesiyle esnafın yüzü güler. Biz yatırıma başladık. Esnafımızın da kendini geliştirmesi gerekir. Elemanlar kalifiye olmalı.

Kahveci Üzeyir Yiğit: Ayağımıza gelen bu kısmeti iyi değerlendirip nimetlerinden yararlanmamız gerekir. Büyük kazançlar olacak. İşsiz çocuklarımız istihdam edilecek. İşlerimiz hareketlenecek. Emekli Mustafa Tibirli: Cezaevi buraya zarar verir. Şakran çok şakin bir kasaba. İyi bir şey olacağını sanmıyorum. İnşallah burada yaşayan ailelerin çocuklarına aş ve iş verirler. Kasap Rıfat Bozoğlu: Buraya gelecek insanlar tabii ki esnaftan alış veriş yapacak. Esnaf güler yüzlü olursa o insanlar alışverişlerini devamlı yapar. Otel yapılması için girişimcilerin önü açılmalı. Emekli Yılmaz Yıldır: Cezaevinin buraya gelmesi bizler için çok iyi oldu. Gençlerimiz istihdam edeceği iş alanları açılacak. Esnaf iş yapacak. Gençler adına seviniyorum.

BELDENİN KADERİ DEĞİŞECEK

550 Dönüm alan üzerine kurulan Şakran Cezaevi kompleksinde 5 adet 'T' tipi, 4 adet 'F' tipi, 1 kadın, 1 çocuk ve 1 açık cezaevi olacak. 520 adet personel lojmanı olacak. Yaklaşık 1600 kişi ikamet edecek. Cezaevinin güvenliğini bir tabur jandarma sağlayacak. Her biri müstakil idare binası, yatakhane, duruşma binası, jandarma binası, çamaşırhane, mutfak, kreş, çöp deposu, 520 adet lojman, ziyaretçi binaları, arıtma tesisi Büyük mahkemelerin yapılacağı bir salon 1200 adet güneş enerjisi paneli ve su deposundan oluşan ortak üniteler ile jandarma taburu, 56 adet gözleme kulübesi bulunacak. Cezaevine ilk etapta açık cezaevinde kalacak tutuklu ve hükümlüler gelecek. Cezaevinin tamamlanmasından sonra İzmir Buca cezaevi kapatılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kemerlife XXIII
  • 27.11.2020 00:08

Kemerlife XXIII

...

TOKİ Aliağa'da çalışmalar başladı
  • 18.09.2020 11:40

TOKİ Aliağa'da çalışmalar başladı

TOKİ Aliağa Yeni Mahalle’de gerçekleştireceği 614 konutluk projede çalışmalar ba ...

Aliağa'da otluk ve makilik alanda yangın çıktı
  • 15.06.2014 17:26

Aliağa'da otluk ve makilik alanda yangın çıktı

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Hasan Dağı mevkisinde öğle saatlerinde çıkan yan ...

Yenigün İnşaat rezidansla İstanbul'a geliyor!
  • 05.04.2013 12:21

Yenigün İnşaat rezidansla İstanbul'a geliyor!

Yurtdışı ve yurtiçinde devam eden 1 milyar dolarlık inşaat projeleri bulunduğunu ...

Aliağa Belediyesi 5 köyün caddesini yeniden düzenliyor!
  • 07.05.2012 12:02

Aliağa Belediyesi 5 köyün caddesini yeniden düzenliyor!

Aliağa Belediyesi; 5 köyün kente giriş çıkış için kullandığı ve Manisa kent merk ...

Ege Koop bölgeye açılıyor
  • 21.11.2011 18:33

Ege Koop bölgeye açılıyor

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hazırladıkları gezici tanıtım aracıyla tüm ...