maritbet girişmaritbet
Yeni Sivas Stadyumu’nun ihalesi yapıldı!

Yeni Sivas Stadyumu’nun ihalesi yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında yapımına başlayacağı 18 stadyum paketi içinde yer alan Sivas Stadyumu ihalesi TOKİ’de yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında yapımına başlayacağı 18 stadyum paketi içinde yer alan Sivas Stadyumu ihalesi TOKİ'de yapıldı.

Afyonkarahisar, Mersin, Malatya stadyumlarının temelini atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Stadyumu'nun ise projesini hazırlayıp, ihalesini tamamladı. Yeni Sivas Stadyumu, örnek mimarisi ile Sivaslıların büyük beğenisini topladı.

Spor Toto Süper Ligi 2011 - 2012 sezonu sonunda 7. sırada tamamlayan Sivasspor'un maçlarını oynayacağı 25 bin seyirci kapasiteli stadyumla ilgili geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilecek 'Ekolojik stadın' ihalesi TOKİ'de yapıldı. Stadyum, mimarisiyle birçok yeniliği beraberinde getirecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığı protokolle ekonomik ömrünü tamamlamış ve uluslararası standartları karşılamayan stadyumları tek tek yıkarak modern tesislere dönüştürmeye devam ettiği söyledi.

TOKİ ile yapılan işbirliği sonucu 18 yeni stadyumu portföyüne alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 4. stadyum ihalesini tamamladı. Sivas'a kazandırılacak olan yeni stat Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumu olma özelliğini taşıyacak. Yeni stadyum Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandı. Kış aylarındaki maç esnasında stadyum zemini donmayacak ve kar yağışından etkilenmeyecek. Enerji tasarrufu sağlayacak statta aynı zamanda aktif enerji üretim sistemleri de bulunacak. Enerjisinin büyük bölümünü kendi üretecek Sivas Stadı'nda, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek.

Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Bir evin günde 5 bin watt enerji tükettiği kabul edildiğinde, stadyumda üretilen enerji 160 evin harcadığı enerjiye karşılık gelecek. Stat kendi enerjisini üreterek enerji maliyetlerini minimuma indirecek.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Sivas Stadyumu’nun ihalesi yapıldı!
  • 21.06.2012 17:42

Yeni Sivas Stadyumu’nun ihalesi yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında yapımına başlayacağı 18 stadyum paket ...