maritbet girişmaritbet
Yeni Çayırova’nın yeniden inşası

Yeni Çayırova’nın yeniden inşası

Çayırova Belediyesi, İlçenin geleceğine yönelik stratejik kararlar alıyor

Çayırova Belediyesi, İlçenin geleceğine yönelik stratejik kararlar alıyor. Kentsel gelişimi yönlendirmek üzere Yol Haritası, Fikir Projeleri ve Mekansal Gelişim Şeması çalışmalarının ardından, Türkiye'ye örnek olması gereken ‘Yeni Çayırova Vizyon Planı' hazırlandı. Çayırova Belediyesi önderliğinde, sektör temsilcileri, Çayırovalılar ve yatırımcıların bir araya geldikleri çalıştaylar ve proje süreci, Kentsel Strateji tarafından yürütüldü.

Kartal ve Kocaeli Yeni Merkez projelerinden çok daha büyük bir alanı kapsayan Çayırova Vizyon Planının amacı, İstanbul, Bursa ve Kocaeli altın üçgeninin merkezindeki Çayırova'yı 2023 yılına kadar 400 bin kişinin yaşadığı ve çalıştığı kimlikli, kaliteli bir kente dönüştürmek.

Bugün Sabiha Gökçen Havaalanı'na 8 dakikada ulaşılan Çayırova, Körfez Geçişi sonrasında Yalova'ya 16, Marmaray hattının çalışmasıyla, İstanbul'a 32 dakikalık mesafede olacak. Çayırova'nın bölgedeki konut ihtiyacına cevap verebilecek dönüşüm kapasitesi, en büyük fırsat olarak belirtiliyor.

Yeni Çayırova Vizyon Planı'nı hazırlayan Kentsel Strateji'nin kurucusu Faruk Göksu, Çayırova'da yaşayanlar, yatırımcılar, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla adeta imece usulüyle çalıştıklarını anlattı. Göksu, "Vizyon planı çerçevesinde yaşam alanları, çalışma alanları, Çayırova'nın yeni merkezi ve konut tipolojilerini tartışarak planladık. Bundan sonraki süreçte hedefimiz bu vizyon planını imar planlarına çevirerek Çayırova'yı yeniden inşa etmek" dedi. Faruk Göksu, vizyon planlarının hazırlanması aşamasında Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya gibi gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinin de yer aldığını ifade etti. Göksu, adı geçen şirket temsilcilerinin, sürecin iyi yönetilmesi halinde Çayırova'nın turizm, yaşam ve bankacılık üssü olarak yeniden inşa edilmesinde rol almayı hedeflediklerini anlattı. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş da, "Çayırova ilçesinin, turizm merkezi ve finans üssü olma yolunda ilerliyor. Şu anda Akbank, Yapı Kredi ve Kuveyt Türk bankalarının operasyon merkezleri burada, 3-4 bankada buraya gelmek için çalışıyor. Bizde onlara yardımcı oluyoruz" dedi. 

Yeni Çayırova'da geliştirilmesi hedeflenen 5 Vizyon Projesi, "Yeşil Vadi, Yeni Merkez, Yenilikçi Yapı, Yaşam Merkezi, Yukarı Mahalle". Çayırova Belediyesinin bundan sonraki adımı, etaplama kriterlerinin belirlenmesi ve yatırımcıları şeffaf biçimde bilgilendirmeye yönelik Yatırımcı Rehberleri hazırlanması olarak belirtildi. İlçenin planları ise Vizyon Planına uygun olarak yenileniyor.

Yorum Yaz