maritbet girişmaritbet
YDA’dan Kayseri’ye Türkiye’nin en büyük kompleksi

YDA’dan Kayseri’ye Türkiye’nin en büyük kompleksi

Nevbahar ve Nevbahar Botanik Konutları, SahilPark Konutları ve son dönemde adından sıkça söz edilen The İstanbul Veliefendi gibi konut projelerinin yanı sıra uluslararası alanda birçok büyük projeye imzasını YDA Grup şimdi de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksini Kayseri’de inşa ediyor.

Kayseri'de inşa edilecek olan 1.583 yatak kapasitesine, yaklaşık 385 bin metrekare kapalı alana ve 800 bin metrekare açık alana sahip Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli 10 Eylül 2011 tarihinde Türk, YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve İtalyan, INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A iş ortaklığı olan ATM Sağlık Kayseri tarafından atılıyor.

Yüksek teknoloji kullanılarak inşa edilecek olan ve hizmet verecek olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü aynı zamanda çevreye duyarlı, modern ve çağdaş yapısı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 650 milyon Dolar yatırım yapılacak olan sağlık kampüsünün inşaatı 3 yılda özel sektörün finansmanı ile tamamlanacak.

Kağıtsız ve filmsiz ortamda hizmet verecek Kayseri Entegre Sağlık Kampüsünde, hastalar ellerinde hasta takip dosyaları ile sıra beklemeyecek; doktorlar hastaları kendilerine muayene olmadan önce hastaların geçmiş muayene bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgilere elektronik arşiv sayesinde sahip olabilecekler; tüm test, muayene sonuçları, röntgenler, hastalara dijital olarak verilebilecek.

Geniş yeşil alanları ile dikkat çekecek projede aynı zamanda hasta ve ziyaretçiler otopark sıkıntısı yaşamayacaklar ve araçlarını yapılacak kapalı otoparklara güvenli bir şekilde park edebilecekler. Sağlık Kampüsü, kendi enerjisini kendisi üretecek, çevreye duyarlılığı ve enerji verimliliğiyle de ön plana çıkacak. Hastaların ve ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari alanlar da kampüs içerisine hayata geçirilecek.

Kamu-özel ortaklığı modeli

Sağlık Bakanlığı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve dünya standartlarını yakalayabilmek için, İngiltere, İspanya, İtalya, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde kamunun yatırım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir finansman modeli olarak uygulanan, Türkiye'de ise ilk defa denenen bir model olan 'Kamu Özel Ortaklığı' (Public Private Partnership – PPP) modelini hayata geçirdi. Bu modele göre gerçekleştirilen ilk proje olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projesinin ihalesi YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A iş ortaklığı tarafından kazanıldı ve 10 Ağustos 2011 yılında Sağlık Bakanlığı ile sözleşme imzalandı.

Özel Sektör ve kamunun ortak olarak hayata geçireceği ilk projede, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün yatırımı YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek. Aynı zamanda 25 yıl boyunca destek hizmetleri ve tıbbi destek hizmetleri özel sektör tarafından sağlanacak. Başka bir deyişle, proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklardır.

Birçok ilki barındıracak

Kardiyoloji, Nöroloji, Dâhiliye, KVC, Nevroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, KBB, Plastik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Göz, Ortopedi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Gastroloji, Hematoloji, Onkoloji, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri Servislerini içeren 1283 yataklı Ana Hastane, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesine sahip Sağlık Kampüsünde, hastaların ve personelin rahat etmesi için en ufak detaylar dahi planlanmakta. Tek kişilik, tuvaletli ve duşlu lüks odalarda tedavi olacak hastaların refakatçileri için ise ayrı bölümler bulunacak. Doktor odaları ise muayenehanelerin içinde yer alacak, böylelikle hastaların doktorları bekleme süreleri de azaltılmış olacak. Tesislerde heliport alanları yer alacak ve helikopterle

getirilen hastalar doğrudan ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilecek. Tasarlanan proje tamamlandığında vatandaşlar devlet hastanelerinde uluslararası standartlarda özel hastane hizmeti alacaklar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni
  • 07.05.2018 13:38

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Kayseri Şehir Hastanesi tanıtım filmi
  • 21.04.2018 11:00

Kayseri Şehir Hastanesi tanıtım filmi

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Şehir Hastanesi'nin açılışı için yapılan çalışmal ...

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!
  • 16.12.2014 14:07

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve YDA Grup'un ortaklaşa düzenlediği bası ...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, YDA ile buluştu!
  • 16.12.2014 13:38

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, YDA ile buluştu!

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ...