maritbet girişmaritbet
Yalova Belediyesi turizmi destekleyecek projeler üretecek!

Yalova Belediyesi turizmi destekleyecek projeler üretecek!

Kentte otel ve kongre merkezi yatırımlarının hız kazanması üzerine harekete geçen Yalova Belediyesi, turizmi destekleyecek projelere odaklandı

Kentte otel ve kongre merkezi yatırımlarının hız kazanması üzerine harekete geçen Yalova Belediyesi, turizmi destekleyecek projelere odaklandı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kente yıllık ortalama 400 bin turist geldiğini ve bu rakamı turizm yatırımlarının tamamlanmasıyla 2 milyon kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kentin turizm gelirinin yıllık 400 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini belirten Koçal, “Uzun zamandır turizm merkezi haline dönüştürülmek istediğimiz ‘Eski Arboretum' adıyla bilinen arazi, Suudi Arabistan kökenli Merosa, Alkaş ve Zihni Üstünoğulları firmaları arasında paylaşıldı. Araziyi içinde termal suyun da bulunduğu beş yıldızlı kongre merkezi yapılması şartıyla ihaleye çıkardık. Ortak yatırım kararı alan firmalar, Ortadoğu'nun ve bu bölgenin en büyük termal turizmi yatırımına hazırlanıyor” dedi.

Eski Arboretum olarak bilinen alanda 60 ila 70 bin metrekarelik termal sulu, beş yıldızlı ve bin yatak kapasiteli kongre merkezinin projelendirildiği bilgisini veren Yakup Koçal, projenin inşaatına sonbaharda başlanacağın ve iki yılda tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Koçal, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bin 700 dönüm alanı turizm tahsisine çıkacağını ve beş yıldızlı yüksek kapasiteli otel yatırımlarının hayata geçirilmesiyle kentin turizm tesisi ayağının tamamlanacağını söyledi. Koçal, “Tüm bu yatırımların devreye girmesiyle Yalova'ya gelen yıllık ortalama 400 bin turist sayısını 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda 400 milyon dolar turizm kazancı anlamına geliyor. Sadece otel yatırımları da yetmiyor. Turistlerin kenti gezmesini de sağlamak gerekiyor. Bu doğrultuda açtığımız müze sayısı altıya ulaştı” diye konuştu.

ZAMBAK ile giderlerin düşürülmesi hedefleniyor

Yakup Koçal, çalışmalarını başlattıkları ‘Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) Projesi' ile Türkiye'de bir yeniliğe öncülük ettiklerini dile getirdi. Projeyle, belediye bünyesindeki birimlerin boşaltılarak, personelin evinde ya da istediği bir yerde çalışmasının hedeflendiğini belirten Koçal, böylece belediye giderlerinde tasarruf sağlayacaklarını kaydetti. Sözü edilen proje kapsamında 16 birim müdürlüğünü sırasıyla kapatmaya başladıklarının altını çizen Koçal, bu konudaki çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağı bilgisini verdi. Bugün itibarıyla belediyede 416 personelin istihdam edildiğini ancak ZAMBAK projesinin tam olarak hayata geçmesinin ardından bu sayısının yüzde 30 oranında düşeceğini anlatan Koçak, “Ardından 3 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binamıza taşınacağız. 9 bin metrekare kapalı alana sahip mevcut binamızı vakıf üniversitelerine tahsis etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Belediye yatırımları hakkında da bilgi veren Yakup Koçal, 2012 bütçesinin 65 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi. 2013 bütçesinin 85 milyon TL olmasına karşın bu rakamın 100 milyon TL'ye bulmasını beklediklerinin altını çizen Koçal, bütçenin yüzde 30'unu yatırımlara ayırdıklarını anlattı. Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesinin hayata geçirilmesiyle kent nüfusunun beş yıl içinde, iki katına çıkacağı öngörüsünde bulunan Koçal, imar planlarını bu doğrultuda hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Yalova’da 3.5 yılda 161 proje hayata geçti’
  • 18.01.2018 14:22

‘Yalova’da 3.5 yılda 161 proje hayata geçti’

Başkan Vefa Salman, Yalova'ya 2017 yılında yaklaşık 40 milyon lira yatırım yapıl ...

Yalova Belediyesi, öğrenci yurtlarını denetledi!
  • 15.12.2016 15:15

Yalova Belediyesi, öğrenci yurtlarını denetledi!

Yalova Belediyesi, Adana'da yaşanan yangın faciasından sonra kentteki yurtları d ...

Yalova’da hacizli iki arsa satışa çıktı
  • 27.06.2015 14:54

Yalova’da hacizli iki arsa satışa çıktı

Yalova Belediyesi Hacımehmet ve Kirazlı mahallelerinde yer alan iki arsasını sat ...

Termal yatırımlarla dikkat çeken Yalova’da satılık 2 arsa!
  • 29.01.2015 12:23

Termal yatırımlarla dikkat çeken Yalova’da satılık 2 arsa!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Kirazlı Köyü’nde bulunan arsa niteliğindeki t ...

Yalova’da 811 araçlık otopark kiracı arıyor
  • 05.12.2014 11:00

Yalova’da 811 araçlık otopark kiracı arıyor

Yalova Belediyesi 14 cadde ve sokaktaki 811 araçlık otoparkı kiraya vermek üzere ...

Yalova’yı evden yönetiyorlar
  • 24.11.2013 10:21

Yalova’yı evden yönetiyorlar

Yalova Belediyesi’nin ZAMBAK projesi meyve vermeye başladı. Belediye personeli i ...