maritbet girişmaritbet
Uzungöl Atıksu Arıtma Tesisi hizmete giriyor!

Uzungöl Atıksu Arıtma Tesisi hizmete giriyor!

İller Bankası tarafından 144 bin lira harcanarak iyileştirmesi gerçekleştirilen Uzungöl Atıksu Arıtma Tesisi, önümüzdeki aydan itibaren devreye alınacak

 

İller Bankası Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman yaptığı açıklamada, Uzungöl Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletilmesi için tesisi 2011'de belediyeye teslim ettiklerini ifade ederek, "Ancak geçen sürede belediyemiz, enerji maliyetlerinin yüksekliği ve istihdamda sıkıntılar çektiğinden tesisi çalıştıramadı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, tesisin işler vaziyete getirilmesi için Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve İller Bankası'na talimat verdi" dedi.
 
Karaman, üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Tesisin işletilmesinde kullanılmak üzere gerekli laboratuvar demirbaşları, malzemeleri ve tesisin bakım onarımı gibi hususlar göz önüne alınarak yaklaşık 144 bin liralık proje maliyeti çıktı. Bu proje maliyetini de bankamızdan belediyeye hibe olarak tahsisini gerçekleştirdik. Tesisimiz 20 Şubat 2013'de Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne işler halede teslim edilecektir."
 
Uzungöl kanalizasyon hattının gereken noktalarda onarımının yapılarak çalışır hale getirildiği, eksik bağlantılarının tamamlandığını da belirten Karaman, "Özel çevre koruma bölgesi, aynı zamanda doğal sit ve tabiat parkı olan Uzungöl'deki tesislerin bölgeye kazandırılması hem bölge hem de ülkemiz turizm potansiyeli açısından son derece önemlidir" diye konuştu.
 
Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"
  • 24.03.2022 17:04

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıs ...

İller Bankası’ndan Göktürk ve Pendik’te arsa ihalesi!
  • 16.11.2021 09:25

İller Bankası’ndan Göktürk ve Pendik’te arsa ihalesi!

İller Bankası, Göktürk ve Pendik'te toplam 5 parsel taşınmazı, arsa satışı karşı ...