maritbet girişmaritbet
TOKİ, İstanbul’da 500 bin nüfuslu iki şehir kuracak!

TOKİ, İstanbul’da 500 bin nüfuslu iki şehir kuracak!

İstanbul'a 500'er bin nüfuslu iki şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar son aşamaya geldi. TOKİ, konuyla ilgili yıl sonuna kadar önemli adımlar atmaya hazırlanıyor

İstanbul'a 500'er bin nüfuslu iki şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar son aşamaya geldi. TOKİ, konuyla ilgili yıl sonuna kadar önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Modern, yaşanabilir şehirleri yakında vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi.

500 binlik konut hedefini aşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni projelere hız verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İstanbul'a 500'er bin nüfuslu iki şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar son noktaya geldi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yıl sonuna kadar önemli adımlar atılacağını söyledi. Karabel, "Çalışmalar sürüyor. Temennimiz 2012 yılı içerisinde inşaatın başlayacağıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da çalışma yürütüyor. Bitirince TOKİ inşaatı yapacak. Modern, yaşanabilir şehirleri vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi. İdarenin 550 bin sayısına ulaştığını bildiren Karabel, İstanbul'da 100 binin üzerinde konut inşa edildiğini aktardı. Hazine'ye yük olmadan kendi kaynaklarını ürettiklerini ifade eden Karabel, Kayaşehir'de 65 bin konutluk alan olduğunu söyledi. 20 bin konutluk kısmının bittiğini ifade eden Karabel, 45 bin konutun daha yapılacağını açıkladı. TOKİ Başkanı Karebel bir grup ekonomi muhabirine Mersin'de İdare'nin yeni projelerinin yanı sıra Van depremine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Karabel, ağustos ayı sonunda kalıcı konutların teslimatlarının başlayacağını açıkladı. 15 bin 323'e ilave olarak 2 binin üzerinde konut ihalesi yaptıklarını belirten Karabel, teslimatların ihalelerin geliş sırasına göre yapılacağını aktardı. Maliye Bakanlığı'nın rantı yüksek yerlerdeki konutlardaki KDV oranının farklılaştırılmasına ilişkin çalışmasına değinen Karabel, düzenlemenin sektöre darbe vurmayacağı görüşünde. Vatandaşın bütçesine göre konut alacağını dile getiren Karabel, fiyatın buna göre ayarlanacağını kaydetti.

TOKİ'nin çalışmalarının yurtdışında ilgi gördüğünü dile getiren Karabel, 60'a yakın ülkeden talep geldiğini bildirdi. Venezuela'nın da TOKİ projelerini yakından takip ettiğini aktaran Karabel, Chavez'in talepte bulunduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili genel müdürlüklerin konunun takipçisi olduğunu belirten Karabel, "Orada üretim yapan Türk inşaat firmaları var. Bunun kamu eliyle yapılması için görüşmeler sürüyor. Son aşamaya gelinmiştir. Netlik kazanmasının ardından görev verilirse elimizden gelen katkıyı yaparız. Bu sefer kâr amaçlı olacak. Venezuela'da 2013 yılında seçim olacak. Seçime yetiştirilebilecek adet ne kadarsa bizden bunu talep edeceklerdir." diye konuştu. Samsun'da meydana gelen sel felaketi hakkında da değerlendirmede bulunan TOKİ Başkanı, somut adım olarak ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonra bol yağış alan yerlerde bodrum katta hizmetli dairesi olmayacağını kaydetti. TOKİ Başkanı Karabel, Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile karakolların yenilenmesi konusunda protokol imzalandığını belirterek yeni inşa talebi geldiğini söyledi. Karabel, "Onlar çalışmalarını bitirdikçe ilgili yerlerdeki karakolları bildiriyorlar, biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. " dedi. Konunun Genelkurmay tarafından takip edildiğini aktaran Karabel, İdare'nin inşaat çalışması yürüttüğünü ifade etti. Bu arada, yeni evli çift, fakir vatandaş, şehit ailesi, dul ve yetimlere konut yapım çalışmaları devam ediyor. Karabel, şiddet gören kadınlara yönelik konut üretiminin de valilik ve Bakanlığın talebi sonrasında ortaya çıkacağını kaydetti. Karabel, gazetecilerin Ali Sami Yen Stadı'nın yeşil alan yapılmasına ilişkin gelen talepleri hatırlatması üzerine yeni stadın maliyeti olduğuna dikkat çekti.

Ercan Baysal/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor
  • 28.11.2013 14:04

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Mahall Ankara projesi ve TOKİ'nin yeni projele ...

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ
  • 24.01.2012 17:50

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ

Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel, deprem ile yıkılan Van’ın yeniden yapılandırıl ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Karabel, örnek konutları inceledi
  • 24.11.2011 16:49

Karabel, örnek konutları inceledi

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Van için üretilen örnek konutta incelemelerde ...

TOKİ Ürgüp’te yöresel mimariye uygun 923 konut inşa edecek
  • 25.06.2014 10:24

TOKİ Ürgüp’te yöresel mimariye uygun 923 konut inşa edecek

TOKİ, yöresel mimariye uygun projelendirdiği konutlarda Osmanlı-Selçuklu mimaris ...

TOKİ 30. kuruluş yılını kutluyor
  • 02.04.2014 14:29

TOKİ 30. kuruluş yılını kutluyor

TOKİ, kurulduğu 1984'ten bu yana 665 bin konuta imza attı ...